Wednesday, January 28, 2009

ORT do závěrečných bojů ve skupině

1.2. ORT vs. Flyers 9:40
1.2. ORT vs Playmakers 11:20

Tento týden v neděli hráči orla naposledy poměří své síly s celky základní skupiny. Zbývající utkání znamenají reálnou možnost poprat se o historický úspěch. Poslední šňůra výher ORT dává celku šanci poprvé se probojovat do skupiny, kde se bude hrát o postup do vyšší futsalové ligy.

Tři výhry za sebou sice znamenají pro orli herní pohodu, ovšem vyhrát obě nedělní klání se jeví jako opravdu těžký oříšek. Flyers jsou jasnými aspiranty na úspěch a postup do dalších bojů o vyšší ligu. 'Makers' je tým, který v posledních utkání prokázal své kvality. Vyhráli souboj s Mrákotínem i zmiňovanými Flyers. Jedinou možností je zřejmě opět systém zajištěné obrany, jenž nepochybně uvidíme právě v neděli na půdě Městské haly Třešť v podání zelenobílých. "Štěstí při nás stálo především proti Lemans, Mahuleně-Dáše jsme dokázali znechutit hru a přehrát je bojovností, stejný scénář by mohl vyjít i proti těmto silným soupeřům", řekl blogu kapitán Niederhafner.

Současné útočné opory týmu ORT Ondřej Vít a Lukáš Kubala nebudou chybět, orlové ale musejí postrádat právě důležité složky obrany - pro vazová a svalová zranění zůstanou na lavičce Petr Šplinar a Vojtěch Kníže. Milan Majdič tedy bude mít v obraně alternativního spoluhráče. Rychlonohý Hynek Novotný odkope pouze jedno utkání, když pak musí odjet na hokejové měření sil do Telče. Protože jde o zlomová dvě utkání, proklamuje vedení přítomnost obou brankařů, každý pak odchytá jeden z 'mačů'.

No comments: