Saturday, January 03, 2009

ZELENOBÍLÁ JÍZDA POKRAČUJE

Ano, je tomu skutečně tak. Po předchozí výhře nad Mrákotínem (7:1) si Orli poradili i s Mahulenou - Dášou (7:2) a LEMANS (1:0). Vítězná série se tak protáhla již na 3 utkání. V sestavě orlů se objevili v kase Šebi, v obraně pak Radoš, Špína, Jenda Boro a Majda. V útoku se pak točili Nieder, Jenda Makele, Hýňa, Luke Kubala a Ondra

ORT : MHD 7:2 (1:0)

branky: Kubala 4x, Novotný, Svěrák, Vít

Do utkání orli vstoupili s defenzivními pokyny dobře si vědomi individuálních kvalit soupeře (zejména hráčů Svoboda, Svěrák, Nosek). Po úvodním oťukávání přišla šance Ondry, který však nezamířil přesně. MHD odpověděla dobrými příležitostmi, které však buď odvrátila obrana, nebo situaci zachránil Šebi. Ve druhé polovině první půle nejdříve Hýňa skvěle přihrál Ondrovi, který rozezvučel pouze břevno, aby z následné přihrávky Jendy Bora již rozvlnil síť za golmanem MHD. Hráči MHD pak přidali na obrátkách, avšak do poločasu se skore již neměnilo. Do druhé půle vstoupili orli opět se stejnou taktikou, kterou samozřejmě nebudeme prozrazovat. A opět byla úspěšná. Hned zpočátku Ondra chytře vysunul do brejku Lukeho, který pěkně prostřelil golmana MHD podruhé. A v krátkém sledu přidali orli třetí gol - opět aktivní Ondra našel před bránou zcela volného Hýňu, který úspěšně zavěsil. MHD přidala na obrátkách, což vyústilo ve snížení nechytatelnou střelou z kopačky Svobody M. Opravdu povedená střela, Šebi neměl nárok. Po tomto snížení se však do hry opět dostali orli, jmenovitě dvojice Hýňa - Jenda Boro, která pěknou kombinací z kopačky druhého jmenovaného opět pohnula skorem. Pak si vzala slovo opět dvojice Ondra - Luke, která potrestala obrovské zaváhání obránce MHD a bylo to 5:1. Ještě jednou se hráči MHD pokusili o zvrat, když z bezprostřední blízkosti skoroval Svoboda P, ale na rozjeté orly to nestačilo. Šestý goal přidal opět Luke, který za záda golmaa MHD dorazil svou vlastní střelu. Závěr utkání byl o něco nervóznější, ale i s touto okolností se orli vypořádali velmi dobře (3 minuty před koncem bylo nastřádáno 5 faulů, do konce utkání však již žádný nepřibyl). Naopak, po faulu na Ondru se sám postižení ujal exekuce tresného kopu, našel přesně Lukeho, který krásnou patičkou překonal golmana MHD po sedmé.

Po utkání neskrývali hráči MHD rozčarování nad výsledkem, když hru ORT přirovnávali k Tatranu Prešov. Ano, management ORT nepopírá, že do utkání naordinovalo defenzivní taktiku, jelikož si je vědom síly a kvality hráčů MHD. Ukázalo se však, že tato taktika byla správná a orli se po zásluze radují z dalšího (možná pro někoho překvapivého vítězství).

K samotnému utkání lze pak snad jen dodat, že všichni hráči do puntíku plnili stanovené pokyny, což byl základ úspěchu. Návrat do sestavy oslavil Luke Kubala střeleckým koncertem (4+0) a dobrou formu z posledních dní potvrdil i Ondra (1+4). Mezi obránci pak kraloval Jenda Boro, který kromě útočných akcí (1+1) skvěle pracoval v defenzivě.

ORT : LEMANS 1:0 (0:0)

branka Ondra
Do druhého utkání vstoupili orli s nezměněnou taktikou, které se však soupeř přizpůsobil (na útoku mnohdy zůstával osamocený Kacafírek). Od počátku tak byl zřejmé, že v utkání příliš golů padat nebude. A skutečně nepadalo. První poločas byl poměrně vyrovnaný, šancí však bylo jako šafránu, proto se do pomyslných kabin šlo za bezgolového stavu. Do druhé půle vstoupili aktivněji hráči LEMANS, ale ORT postupně hru vyrovnali. Ve druhé polovině druhé půle přišly zlomové okamžiky. Nieder po hezkém samouvolnění střílí pouze do tyče, na druhé straně Kacafírek trefuje břevno, přičemž střela dopadá jen těsně před brankovou čáru. Následně Hýňa v těžké pozici těsně míjí. Po krátké mezihře ukazuje velkou bojovnost Jenda Makele, který vybojuje téměř ztracený míč a nahrává před opuštěnou bránu Ondrovi, který se nemýlí. Závěrečný tlak ze stran LEMANS příliš velké šance nepřinesl a proto se skore do konce zápasu nezměnilo. Orli tedy i druhé utkání zvládli, zejména díky obětavosti a bojovnosti všech hráčů, za což jim patří velký dík a uznání!


V šatně pak mohl zaznít bujarý řev, který značil nevídané - 2 zápasy a plný počet bodů. Orli tak stále zůstávají ve hře o postup do finálové skupiny!

4 comments:

Anonymous said...

Navrhuju přidat stránky Tatranu Prešov do odkazů: http://www.1fctatran.szm.sk/index2.html
Zelená a bílá, to je naše síla!!:-)

Macke L.

Anonymous said...

Tatran Prešov přidán mezi naše odkazy. Zatím ho necháme trůnit na prvním místě, po dnešním výkonu si to dozajista zaslouží.

Pěkný článek, Ondro.

Haufy

ondra said...

oprava statistik z dnešních zápasů
Luke - 4+0
ondra - 2+4
hýňa - 1+2
boro - 1+1
makele - 0+1

ještě jsem to konzultoval s hýňou na rybníce, teď by to mělo sedět.

jinak tome díky za pochvalu :)

a samozřejmě - zelená a bílá, to je naše síla!!

Anonymous said...

Vždycky když se nepřijdu podívat tak vyhrajete. Měl bych zase někdy zajít:)
Kami