Friday, October 17, 2008

Expedice ChangaBang08 - č.9

Milan Majdič odpovídá na Vaše dotazy z komentářů:

Namaste Orli a jejich příznivci. Moc díky za podporu a tady jsou odpovědi na jednotlivý zajímavý otázky.

Vím, že si Milan vzal na stěnu nějaké čtivo. Měl si čas číst a šlo to vůbec?
Jj, měli jsme sebou 3 časopisy z toho jeden kompletně obrázkovej, jenž mnoho námahy ke čtení nevyžadoval.. Jinak na tak dlouhou výpravu do stěny, kdy se třeba celej den jenom leží ve stanu, je potřeba se nějak zabavit. Ale na náročné čtení to není.

Jaké to je v 6000 metrech nad mořem?
Jedním slovem krásný.

Co odloučení od přítelkyně? Sváděly Tě Indky? :-)
Dokud jsme byli v horách tak se to dalo vydržet, ale po návratu do civilizace již mi Natálka scházela převelice. A co se týče Indek, tak ty mě rozhodně nesváděli, bo zrovna nesplňovali evropská kritéria pohlednosti :)

Co je pravda na tom, že Vám někdo nebo něco snědl část zásob? (psalo se to na stránkách)
:-D to je taková oblíbená historka. Bohužel pravdivá. Nejspíš se jednalo o menšího hlodavce velikosti a zřejmě i schopnostmi podobnýma veverkám. Ta K...a (jak jsme ji interně přejmenovali) se podhrabávala pod vnějším tropikem a do vnitřního lezla větracíma průzorama. A jedla zrovna to nejoblíbenější..

Jak se máš?
Momentálně trávím čas doma s plnou ledničkou, takže se mám dobře :)Jaké jsou plány do budoucna?

Vrátíš/te se ještě někdy do Himalájí?
Určitě bych/bysme se tam chtěli vrátit, ale rozhodně ne za rok. Jinak je na světě spousta sqělejch kopců co stojí za to :)

Změnila se tvá osobní hmotnost??
Bohužel se změnila tak nějak podle očekávání.. 12kg dolů, po návratu do civilizace. Momentálně mi stále chybí dohnat něco kolem sedmi kilo.. (je to těžká práce:)

Co znamenalo to, když jste byli před vrcholem, že kdyby jste zůstali na stěně jen o den déle, sestup by byl nereálný. Proč?
Pokud se jednalo o samotný útěk z hory to by problém nebyl. Dostat se naúpatí hory šlo za jakéhokoliv počasí bez většího rizika (z důvodu strmého svahu se na hoře nedržel nový sníh, takže podmínky byly stále stejné). Tady se jednalo o sestup od úpatí stěny do tábora pod stěnou, do ABC+. Procházelo se přes silně lavinézní kužel, který sbíral sníh z celé stěny a už při menším sněžení se stával lavinézním, což dokumentovalo několik námi stržených lavinek při sestupu. O den později už by to nebyly malé lavinky..

Ještě jednou děkuju za podporu.
HORE ZDAR majda

1 comment:

ondra said...

díky za pěkné intervijú :) doufám, že si majdo brzo zakopem?
A propo, jak dopadlo první kolo florbalové ligy?