Tuesday, January 08, 2013

Kauza uzavřena - trest odklepnut

Komentáře k zápasu vyvolaly vlnu emocí, tím však vše končí: hráč ORT napsal vysvětlující dopis vedoucímu soutěže v němž objektivně popsal situaci (viz. níže). Vedoucí soutěže pan Trnka respektuje výrok rozhodčího (viz. níže níže). Ondřej Vít obdržel jedno zápasový trest a pokutu od vedení klubu. 

Vyjádření klubu:
Každý rozhodčí by měl zasahovat do hry co nejméně, pokud to lze v rámci zajištění fair play. Bude-li chtít být viděn více než je zdrávo, je to špatně, ať už jde o táborový zápas nebo Gambrinus ligu. Nadávky na palubovku samozřejmě nepatří!

Dopis vedení soutěže:
.....Obě naše utkání pískal pan rozhodčí Cvach. Ve druhém utkání s týmem Rebels dle našeho názoru rozhodčí ignoroval několik faulů na mou osobu při snaze obejít protihráče v souboji 1 na 1, jednalo se o populární lokty, kterými jsem byl odtlačován od míče. Po cca 4-5 pátem totožném faulu jsem projevil svou nespokojenost (nijak vulgárně). Výsledkem byl sice odpískaný faul v náš prospěch, ale také výhrůžka směrem k mé osobě ohledně dalších komentářů (upozorňuji, že jsem do tohoto okamžiku absolutně k žádnému rozhodnutí nevyjadřoval). Bohužel, o pár minut později následovala přinejmenším sporná situace v našem pokutovém území, po které byla odpískaná penalta v náš neprospěch. Tuto situaci jsem polohlasem okomentoval slovy "to si děláš prdel". Ano, byla to chyba, o tom není sporu. Ihned jsem dostal ČK s dovětkem "já si to obhájím", a šel jsem "do sprch".

Po zápase proběhla mezi mnou a rozhodčím Cvachem krátká diskuse, ve které jsem mu sdělil své pocity k neodpískaným faulům, on mi odpověděl, že nelze pískat každý faul (zjevně odlišný trend zastávají jiní rozhodčí)....


Odpověď:
Dobrý den, v obdobných případech je pro mě rozhodující zápis rozhodčího. Přesto děkuji za upřesňující informace. Při každém vyloučení následuje vždy trest minimálně na jeden zápas. Ve Vašem případě je vzhledem k přestupku tento trest postačující. 

No comments: