Sunday, February 22, 2009

Zklamání i radost 7 statečných

7 statečných orlů navázalo na minulý boj pouhých 4 statečných a vyválčilo velice cenné 3 body. Na úspěchu se podíleli v Šebi v kase, a v poli pak Majda, Radoš, Hýňa, Kuby, Ondra a Luke. Zbýlé členy kádru ORT ze hry vyřadilo zranění či jiná indispozice.
ORT : TORPEDO BATELOV - 2:3
branky za ORT - Ondra (Kuby), Majda (Kuby)
První zápas začal s Majdou v kase, jelikož se Šebi dostavil až v průběhu. Orli začali poněkud ospale, když Majda těsně vyškrábl hlavičku batelovského štírka, ale postupem času se začali osmělovat. Nejdříve pálil Ondra, žel bohu pouze do přirození batelovského golmana. Toho tento úder vyburcoval k famóznímu výkonu - pro orly bohužel. Hra s přelévala ze strany na stranu, útočná akce střídala akci obrannou a orli pálili jednu šanci za druhou. Trest přišel z kopačky batelovských, kdy po rychlém brejku rozvlnili síť za Šebim. Orli nesložili zbraně a po pěkné narážečce Ondra - Kuby - Ondra zakončoval posledně jmenovaný do prázdné kasy. Do poločasu se však batelovští znova ujali vedení, když agentury záběry z golové situace nenabídly. Po přestávce pokračovali orli v dobrém výkonu. Nejdříve Majda po pěkné kombinaci rozezvučel tyč, aby posléze po neméně pěkné kombinaci dloubákem, na který sraly muchy v letu, vyrovnal. Následoval opět festival neproměněných šancí a také úbytek sil, který batelovští využili ke vstřelení třetího a jak se později ukázalo rozhodujícího golu. Orli se snažili z posledních sil vyrovnat, ale neujala se ani tvrdá střela Lukeho, ani v posledních sekundách střela Ondry, ani následná dorážka. Po zápase orli nesrkývali zklamání, ale publikum dokázalo bojovný a dobrý výkon ocenit. Porážka sice mrzí, ale předvedená hra dávala naději do druhého zápasu. K pěknému futsalu přispěli i hráči Batelova, když se celý zápas odehrál s minimem faulů a žádných sporných momentů.

ORT : MHD - 5:3
branky za ORT - Luke (na první Hýňa, na druhou Šebi), Ondra (na obě Majda), Kuby (Ondra)

Do druhého zápasu vstoupili orli s vědomím, že otevřený futsal bude znamenat sportovní sebevraždu. MHD nicméně do utkání vstoupila s patřičným respektem, proto první minuty byly ve znamení opatrné oťukávané. Pak ale ukázal své kvality Svoboda P, který obehrál dva protihráče, předložil Libasovi, který pěknou střelou přivedl svůj tým do vedení. Orli dál vedeni defenzivní taktikou však brzo vyrovnali. Bleskurychle rozehraný aut usměrnil do sítě přízemní a přesno střelou Kuby. Pak si vzal opět slovo soupeř, když po pravém křídle utekl Libas a střelou pozemi překonal Šebiho, pro kterého to byl snad jediný slabší moment v utkání. Orli však i poté dokázali srovnat, když se po pěkné kombinaci trefil přesnou a dostatečně prudkou střelou Luke. Do kabin se odcházelo za vyrovnaného stavu. Po přestávce byla k vidění taktická bitva se vším všudy. Šancí ubylo, přibylo však urputného boje. Fanouškům zelenobílých zatrnulo hlavně při střelách Svobody P, které vždy, byť s dávkou štěstí, zneškodnil Šebi. Nicméně udeřilo na druhé straně - Majdův rozehraný aut si posunul Ondra mimo dosah obránce a tvrdou stelou strhl vedení na stranu orlů. Následoval time out, ve kterém si orli dohodli striktní dodržování systému 3-1. a tento systém slavil úspěch. Šebi svůj dlouhý výhoz nasměroval až na hlavu Lukeho, který jemnou tečí zvýšil na dvoubrankový rozdíl. A dílo zkázky pak dokonal Ondra, když využil zmatku v obraně MHD a po Majdově přiťuknutí zasunul balon do opuštěné klece popáté. Do konce zbývalo již velmi málo času, avšak skore se ještě měnilo. Nejdříve nevyužil další tutovku Ondra, aby z dalšího protiútoku skoroval Svoboda P. Na skutečnosti, že orli podruhé v sezoně připravili MHD o body, to však nic neměnilo. A v šatně mohl propuknout bujarý řev. Škoda jen, že se tohoto řevu nezúčastnil nehrající kapitán, který by jistě orlům mělo co říci k průběu obou zápasů.

2 comments:

Anonymous said...

Zdravím, jsem opravdu potěšen, jak jste zvládli oba zápasy. Neznám průběh, ale i tak gratuluju k skvělému výsledku! Toho času nehrající kapitán Haufy

ondra said...

euroclub - lemans 1:7
euroclub - maquina 1:0

zbytek nevím :)

takže uvidíme.