Tuesday, January 29, 2008

Orel florbal Třešť vybojoval 7 bodů

V sobotu 26. ledna absolvoval florbalový výběr jednoty Orel Třešť další výjezd do Okřížek, aby tak opět mohl změřit síly se svými křestanskými rivaly z ostatních jednot.

Orlové vylétli v následující sestavě: Kamil Hamerník (G) Filip Nešpor(D) Pavel Forst (D)Zdenek Háva (D) Petr Kubala (F) Lukáš Nosek (F) Martin Nosek (F,D) Karel Mareček (F)

Orel Třešť x Telčem 2:5 Prokletí prvních zápasů Orlů na turnajích trvá. Laxní a nedůsledná obrana především Martina Noska stála Orly dvě branky. Za stavu 0:2 posílá Kamraz (Kamil Hamerník) pas středem hřiště a na Hávíka a ten se střelou skoro z půlky hřiště nemýlil - 1:2.

Pak ovšem přišel neočekávaný odraz míčku od mantinelu, kterého se velmi lacino zmocnil hráč Telčem a zasunul do takřka prázdné brány – 1:3. V polovině zápasu vyloučen hráč Martin Nosek za nesportovní chování. Hráč Telčem se nepřiznal k tomu, že míček tečoval, a náš hráč mu to dal „sežrat“. Přestože mu nadával potichu, rozhodčí byl snad metr od toho a tak to nemohl neslyšet. Orel se však v oslabení ubránil.

Orel se pak tlačil logicky dopředu a otevíral tak často snadnou cestu k přečíslením. Z jednoho takovýho (3 na 1) Orel inkasuje počtvrté 1:4. V závěru utkání vyrobil hrubici obránce Nešpor, který rozehrál nepřesně do středu hřiště a tak doslova daroval gól soupeři. V poslední vteřině zápasu upravil ještě skóre Martin Nosek, který po utěšené kombinaci s Karlem Marečkem vstřelil druhý gól Orlů.


Orel Třešť x Luka n. Jihlavou 3:0 Tým z Luk rozhodně nepatří mezi lehké soupeře. Vyznačuje se kombinační a týmovou hrou, a jsou to takový hračičkové, kteří dávají góly nejradši do prázdné brány.Orel ale začal utkání překvapivě tlakem. Do šancí se dostával především Petr Kubala, kterému ale scházelo štěstí a klid v zakončení.

Poté se hra vyrovnala. O to překvapivější bylo, že zničeho nic napřáhl Pavel Forst v půli hřiště a gólman soupeře se jen ohlédl – 1:0.O něco později vybojoval Karel Mareček u mantinelu a z úhlu navýšil na 2:0. Soupeř byl evidentě zaskočen. Utkání okořenila docela hustá rvačka mezi Martinem Noskem a jedním z obránců soupeře. Oba šli do konce zápasu ven.

V závěru utkání poslal Hávík lehkým bodyčekem soupeře za mantinel a byl vyloučen. Ale Luka už se na víc nezmohla. Navíc minutu před koncem našel Petr Kubala z rohu Karla Marečka a ten se z mezi kruhy trefil přesně. 3:0.


Orel Třešť x Jaroměřice 5:1Orel začal s nováčkem soutěže velmi dobře. Od začátku tahal za delší provaz. Vedení se ujal po akci dva na jednoho, kdy si míček vyměnili Martin Nosek a Karel Mareček, a druhý jemnovaný skóroval 1:0.Po vyhraném buly ulétl soupeřům Martin Nosek a střelou po zemi k tyči překonal gólmana z Jaroměřic. 2:0

Orel pokračoval v ostrém tempu a třetí gól zařídil Karel Mareček, který po samostatné akci navyšoval už na 3:0. Další ofensivní smršť se odehrála v podání Petra Kubaly, který obešel soupeře a nahrál do sóla Martinu Noskovi. Ten se rozhodl v zakončení pro efektní blafák do bekendu a bylo to 4:0. Po závaru a nepřehledné situaci ještě soupeř snížil na 4:1, ale poslední slovo měl Hávík, který po asistenci Petra Kubaly pečetil na 5:1.


Orel Třešť x Kněžice Lamy 2:2Orel čekal zápas s vedoucím týmem celé soutěže. Zápas byl ze začátku opatrný z obou stran. Ojedinělou šanci Kněžic pomohl přetavit v gól svým nedůrazem v obraně hráč Hávík a bylo to 0:1. Orlům z Třeště chyběla nahrávka a tak se prosadil až Pavel Forst, který mezi kruhy v obranném pásmu soupeře vybojoval a trefil přesně 1:1.

V polovině zápasu se blýskl několika zázračnými zákroky gólman Kamraz, který svůj skvělý výkon korunoval asistencí na dalším gólu, kdy vyslal do úniku Petra Kubalu a ten se nemýlil 2:1. Krátce poté, se ale střelec posledního gólu zranil, kdy si natáhl achylovku. To jako by Orlům sebralo dech a soupeř toho v závěru využil, takže konečný výsledek 2:2


Orel Třešť x Kněžice (starší) 0:8Poslední zápas turnaje skončil ostudným debaklem, snad proto, že už jsem neměl jako trenér možnost zasáhnout do utkání:)

Utkání musel tým už vypustit, jinak si tento výsledek nedovedu vysvětlit.

8 comments:

ondra said...

hoši, já bych příčinu debaklu v posledním špíle viděl na fotce č. 3 - každej tam má žváro :)
jinak dobrej report! škoda, že někde není zachycena ta "hustá rvačka"

ondra

Dzanek said...

jj, s těma cígama to máš pravdu, ale nebyli zme vyjímkou, ostatní tam k cigáru ještě cucali lahváče:)

Anonymous said...

Tož bylo to fajne moc se nám tam líbilo škoda že džanek odjel na ´hokej v tom posledním zapase mě došli síly resp.skoro všem bylo to docela náročný v kněžicích si je ale rozdáme :-) děkuji golmanovi za super výkony a všem hráčům a fanynkám :-) za super den !!!! až na tu šatnu :-( Karel

Anonymous said...

Urcite cajgama to nebude, to probihalo napriklad i po Telci, kdy jsme Luka nad Jihlavou porazili 3:0.

forrest

Dzanek said...

Ano, naše šatna měla ovzduší chcánek, až to do nosu štípalo:)

ondra said...

tak s tím žvárem to bylo myšleno samozřejmě jako ftípek :o) lahváče a cíga k takovýmto turnajům patří, když jsme vymetali orelské turnaje kolem Brna, tak proti nám hráli taky místní boys s pěknou hladinkou.. Jinak džany, myslím, že ten sobotní hokej za moc nestál, co? lehnout doma se SU.. no, my jsme zase lehli s PV, to je taky ostuda...

Dzanek said...

jj, bohužel hokej byl o ničem. Bylo to do očí bijící, museli to prodat, nebo nevím...týmy, který bojujou o záchranu najednou zázračně poráží favority. Uvidíme dnes...

Petr Kubala said...

Dzani maš tam překlep na ten poslední gol sem nahrával já.Ale to je jedno!! A na tenhle turnaj se asi nesejdem
takže to třetí místo nebude.