Monday, March 21, 2022

FLORBALOVÁ LIGA ORT 19/3/22 - BOJ O KAŽDÝ KOUSEK HŘIŠTĚ

Sobotní odpoledne opět patřilo florbalu. Mezi mantinely na závěr základní části ORT ligy se postavili hráči domácího Orla a obhájci titulu z okolí Cerekve hrající pod názvem Vedle. Že se bude jednat o vypjaté utkání bylo jasné již před samotným nástupem na hrací plochu. A jakže to vlastně dopadlo? Dokázala orlí letka sestřelit poslední roky dominantní Vedle?


VEDLE vs ORT 6:3 (1:0,4:2,2:1)  [@report z pera sudího zápasu Jaromíra Vávrů]

Úvodní minuty napovídaly papírovým předpokladům, kdy docházelo k běhavému florbalu z obou stran. Tým okolo Kuřiny se držel častěji na míčku, avšak precizní presing ze strany domácích znemožňoval klidné rozehrávce. Zejména pak Bambula dostával obránce Vedle pod tlak. Orelská enkláva nenechala ani centimetr hrací plochy zadarmo. Minuty běžely a hra se přelévala ze strany na stranu. Nutno podotknout, že drtivá většina soubojů probíhala v rozích hřiště. Třetina se chýlila ke konci a Vedle stupňovalo tlak. Hráči Orla pod tlakem bedlivě bránili vše, z čehož by mohla vzniknout gólová situace. Časomíra ukazuje 52 vteřin do konce prvního dějství. Po nevydařené střele, jenž letí do rohu hřiště se k míčku dostává Havelka, nahrává míček do mlýnu před bránou, kde si našel místo mezi třemi orli Jakub Větrovský a jak u něj bývá zvykem, udeřil a poslal svůj tým do vedení. První třetina 1:0 pro kluky z vesnice od vedle.

Po tříminutové pauze se na hřiště opět staví oba týmy, aby zahájil druhou část klání. Především hráči Orla vlétli na hřiště ve velkém stylu. Zelený expres na lince Bambula – Kokejl dojel až do stanice gól, kdy druhý jmenovaný po geniální nahrávce trefuje přesně odkrytou bránu. 1:1. V poklidu hrající hráči Vedle to však nevyvádělo z míry. Po spoustě přerušení a diskuzích na téma „byl to faul, nebyl to faul“ se k míčku po nahrávce Vojty Knížete dostává Tomáš Němeček, který od levého mantinelu střílí. Trefuje prvního hráče, avšak míček stoupá vzduchem a míří k bráně. Jindy bezchybný Kölbl si vybral slabší chvilku, která se u něj děje maximálně jednou za deset let. Kölbl tento lob pouze kontroloval v domněnce, že děrovaný balónek letí za bránu, nechal ho tedy bez povšimnutí. GÓL. Orel otáčí skóre na 2:1, avšak Vedle neskládá zbraně. Neuběhne ani minuta a podél mantinelu si to k bráně mašíruje Trnka, který oběhl dva bránící Orli a nezastavil ho ani Gamba. 2:2 aneb začátek od nuly. Po tomto gólu začalo na hřišti značně přituhovat. Vedle hrající jako by se nic nedělo, zatím co Orel se ve značné křeči snažil diskutovat o všech možných situacích. Míček na hokejce Větrovského, jenž posílá přesnou nahrávku na Březinu. Vojtěch Březina, jeden z nejproduktivnějších a nejběhavějších hráčů hostů zužitkoval pas a posílá Vedle do vedení 3:2. Nutno podotknout, že tou dobou se domácí ke střelám na Kölbla moc nedostávají. Přes výborné napadání všech hráčů orla, obránci Vedle nechybují, naopak.... Z hokejky Havelky doputoval děravý míček až na hůl Petra Březiny, který rozvlnil síť.  Tento gól přidal hráčům Vedle na klidu a Orlům přibyla nejedna vráska. Do konce druhé třetiny se krom drobných výměn názorů nestalo nic a Vedle usedají na lavičku s dvoubrankovým vedením.

Třetí třetina začala a Orel měl co dělat, pokud chtěl stáhnout vedení dobře bránících soupeřů. Do karet orlům nehrálo ani vyloučení kapitána Noska za nedovolené bránění u hrazení. Přesto veškeré síly směřovali kupředu. Vedle tak mohli využívat otevřené obrany. Jedna z těchto situací vede k navýšení skóre, kdy se gólově opět prosadil Vojtěch Březina. Kritická situace, spíše klinická smrt. Klidně hrající Forst však burcuje své spoluhráče a bojuje přes ne příliš lichotivý stav. A je to právě Forst, který stojí na konci pohledné akce, kterou jsme mohli vídat v dobách nejslavnější éry Tatranu Střešovice v podání dvojice Frydrych – Jedlička (v orelském provedení Kníže – Forst). Orel neskláněl hlavy a bojoval. Finální úder však zasazuje Radek Nápravník, který využil zaváhání obrany hráčů vzývající zelené barvy. Konečný výsledek 6:3 pro obhájce titulu je z pohledu šancí a disciplíny adekvátní odměnou.

Reparát může Orel složit hned v úvodním kole play off, kde se oba soupeři potkají znovu. Vrátí Orel 23.4. úder?

TABULKA LIGY - zápasy, střelci, tresty




No comments: