Thursday, March 17, 2022

FLORBALOVÁ LIGA 12/3/22 - OREL POD LOPATOU

V sobotu 12.3. se utkal pořadatelský tým ligy s nováčkem ligy, v 17:00 rozhodčí Jaromír Vávrů odpískal začátek, každé dějství se situace pro zelenobílé komplikovala, nebyli schopni proměnit šance proti dobře bránícím LPT, kterým zafungoval brankařský záskok i lodivod zadních řad, Jan Palán přihazuje hattrick a Martin Blecha 4 asistence.

ORT vs LOPATY 2:9 (0:3,0:2,2:4)
V první třetině se hráči ORT hned ze začátku dopouštějí chyby při střídání, rozhodčí dobře viděl 6 hráčů v poli a chybu trestá vyloučením libovolného hráče, přesilovka se podaří ubránit pořadatelskému týmu, budoucí zmar a pád zelenobílých naznačí jejich vlastní přesilová hra, kdy se provinil hráč do černa oblečených lopat a začíná pohřební píseň, kdy ve vlastním oslabení vystřeluje vedení, které se nezmění do konce utkání, Jelínek Michal, nahrává Martin Blecha, který si připisuje asistenci i u druhého gólu, jenž dostává za záda Jakuba Gamby Palán Jan, ten samý scénář si zopakují ještě jednou. Třetina končí 0:3 pro LPT a orlové mají o čem přemýšlet.

Chybějící přesnější zakončení bude orelskou bolestí i v druhé třetině, pořadatelský tým má tlak ale několikrát jej zastavuje tyčka a vše ostatní má mrštný Vojtěch Fencík zaskakující za brankaře, který se přesouvá do střel, když kopíruje nepřekvapivé přihrávky. Poukar Martin začíná akci, na jejímž konci je navýšení skóre. Palán dokončuje hattrick, čepice se odmetají z haly a na lavičce orlů se zvyšuje deziluze z utkání na maximum po další změně skóre v jejich neprospěch. 0:5 a konec druhé třetiny, Poukar Martin napíše poslední gólovou tečku před sirénou při konci druhé třetiny.

Na gól čekají orlové další tři góly soupeře, nejdříve zvyšuje Došek Petr, pak vynikající lodivod zadních řad podnikne výlet dopředu a zvyšuje po kombinaci Jelínek - Maryška a nakonec si akci prohodí právě tito dva hráči a na scoreboardu svítí hrozivých 0:8, když se konečně trefují i orlové, konkrétně Pavel Forst věší do sítě po asistenci Bambuly, za ORT ještě koriguje obránce Nosek Martin, který je aktivní a zkouší prostřelit Fencíka, zadaří se za asistence V. Janáka. Pohledné kombinace týmu v zelenobílých dresech nepomohou a dobrá obrana, vysoké výhozy a mrštnost brankaře zamezí dalšímu navýšení skóre společně s časem, do toho všeho se ovšem vejde ještě poslední hřebíček do zelenobílé rakve zatlučený lopatou - Martin Víděnský a kdo jiný než Maryška Tomáš asistuje. 2:9 a pohřební hudba může zaznít naplno.







No comments: