Tuesday, March 01, 2022

FLORBALOVÁ LIGA ORT 26/2/22 - ŽRALOCI KOUSALI NEŽ DOŠLY SÍLY

Hráči Vedle jsou prozatím stoprocentní a jdou si pro nejlepší postupové místo do semifinálových bojů, Sharknado už měli na kolenou, ale nakonec se žraločí tornáda vrátili do hry polití Dostálovou gólovou živou vodou, to ale nestačilo, vyčerpaní s málo hráči prohrávají nakonec 7:4.

SHARKNADO vs VEDLE (0:2,1:2,3:3) 4:7
Tornáda žraloků začala úsporně, i tak se ovšem před brankou zjevil po krásné nahrávce přes celé hřiště Luboš Svěrák v první větší šanci zápasu, po chvíli ovládnou čas hráči Vedle a usazují se ve třetině Sharks. Po dobývání brány se nakonec prosazuje Vedle po ose Nápravník F. a Březina V. Brankařovi žraloků pak prochází nečekané nahození za záda a už je to 0:2. Martin Havelka se se štěstím zapisuje do utkání. Na druhé straně se opět dostává do větší šance jeden ze žraloků, kterému se nepovedlo zakončit. První třetina za námi.

Druhé dějství se rozjede hned v prvních minutách, u gólu tzv. do vinglu vidíme asistovat Petra Březinu a uklízí Nápravník Filip, který si připisuje další bod. Kontaktní gól svým napadáním vybojovali tornáda za brankou Vojtěcha Kölbla, skóruje Vávrů Jakub, u bodu asistuje Dostál, který pak přesně načasovává přihrávku a ukazuje komplexnost zkušeného hráče, ta ale neprochází. Luboše Svěráka vidíme při jeho tradičním výletu na třetinu soupeře...bez gólu. Dostál posílá další přihrávky a žraločí tornáda zvedají svou zubatou hlavu. Vypjaté chvíle v zápase se projevují i ve zlomení hokejky obránce žraločích tornád. Filip Rejcha podává v druhé třetině slušný výkon a zachraňuje od dalšího inkasovaného gólu z hokejky Filipa Nápravníka. Po vypjatém finiši v malém počtu je znát únava, která si bere svou daň na konci: 1:4 končí druhá třetina ve prospěch šampiona, který má šanci protáhnout svoji šňůru vítězných finále do třetího pokračování vyrytém na novém poháru. 

Hráč Dostál se vrací do třetí třetiny v tandemu s Vávrů pěknou souhrou, brankář Vedle reflexivně vytěsnil míček nad brankovou konstrukci, žraloci mají jednoho hráče na střídání a čistý čas ve třetí třetině bude velkou výzvou, i přesto srovnávají hru, to ovšem odkrývá možnost pro druhou stranu a vidíme střelu, která ozvučí břevno a posléze je doražena za záda brankáře Sharknada Filipem Havelkou po střele Petra Březiny. Třetí třetina je rozhodně turbulentní, za stavu 1:5 pro Vedle se paradoxně vrací do hry žraloci, Svěrák projíždí a Dostál koriguje na 2:5 a v klobouku či pod jeho čelenkou má JD připraven celý hattrick v rychlém sledu zpátky ve hře krok za krokem blíže soupeři, asistují Vávrů Jaromír a Jakub. Epilog příběhu je ovšem v režii šampióna minulých let, který má přece jenom více sil a jde si pro vítězství, v posledních utkáních sváteční střelec Kuřina zvyšuje a Nápravník Radek se přidává. Na scoreboardu ukončuje siréna utkání za stavu 4:7 a Vedle vede tabulku soutěže. 


První vítězný rok pro Vedle, sezóna 2018/2019.


No comments: