Wednesday, April 20, 2022

FLORBALOVÁ LIGA ORT 17/4/22 - SHARKNADO PODRUHÉ VE FINÁLE

V neděli 17.4. se odehrálo první semifinále mezi nováčkem ligy (Lopaty) a matadory v červeném - žraločí tornáda, tahoun týmu Vávrů Jaromír ale i plejeři Tausch, Chromý a Dvořák se postarali o finále 7.5. Lopaty bez Fencíka a Maryšky ale zvedli hlavu především díky Palánovi a zdramatizovali utkání.

SHARKNADO vs LOPATY 5:3 (1:0,2:2,2:1) [@report Jiří Svoboda]

Úvodní minuty zápasu patřily jednoznačně Sharknadu. Hráči v červených dresech hráli trpělivě ze zajištěné obrany při pokusech vytvořit dobrou pozici pro někoho ze svých střelců. Mladý tým kolem Jana Palána se až na pár ojedinělých pokusů prolomit červený val během prvního dějství k ničemu významnějšímu nedostal. Sharknado bylo za svou aktivitu odměněno prvním gólem z dílny Jaromíra Vavrů a Lukáše Chromého, kdy první jmenovaný našel přesnou přihrávkou přes šírku hřiště druhého, který s přehledem střelou nahoru nabídnoutou šanci proměnil. Obrázek hry se po prvním gólu nijak výrazněji nezměnil - Sharknado dále konktrolovalo hru a Lopaty se spíše trápily. První třetina skončila za stavu 1:0 pro Sharknado.

Ani po pauze jsme se nedočkali žádné změny v tempu hry, naopak ve velké pohodě hrající Vávrů a Chromý zopakovali jako přes kopírák svou akci z první třetiny a bylo z toho vedení 2:0 pro Sharknado.Když se pak ani ne po dvou minutách od druhého gólu Lukáš Chromý rozhodl vyzkoušet si také roli nahrávače při brance Marka Dvořáka, mohlo se zdát že není co řešit a zbytek zápasu bude již pouze formalita. S tím ovšem odmítali souhlasit hráči týmu Lopaty, kteří se začali více tlačit do útoku a zatápět gólmanovi a obraně Sharknada. To zhruba v polovině druhé třetiny vyústilo ve dva slepené góly Lopat a náhle tu byl zcela nový zápas. Oba tyto góly padly po dobré práci útočníků před brankou a v obou měl prsty Petr Došek - první vsítil sám jmenovaný po asistenci Michala Jelínka a druhý připravil pro Martina Blechu. Lopaty byly vzápětí i velmi blízko vyrovnání, Sharknado ovšem v této kritické situaci podržel gólman.

Události 2. třetiny měly zásadní vliv na podobu poslední části hry. Tempo hry se zrychlilo a také se trochu přitvrdilo. Po několika šancích na obou stranách musel rozhodčí Martin Nosek sáhnout k prvnímu vyloučení z řad Lopat po ostřejším zákroku u mantinelu. Sharknado se během přesilovky trpělivou kambinací drželo na míčku a snažilo se najít vhodnou střeleckou pozici. Tuto snahu zhruba po minutě zhatilo vyloučení Jakuba Vávrů, síly na hrací ploše se tak vyrovnaly a hra se i trochu otevřela. Přibližně po minutě pak začala přesilovka Lopat, ale na míčku se paradoxně dokázalo držet více Sharknado, které tak ukrajovalo vteřiny ze svého oslabení v rozích za brankou soupeře. Když byl pak v jednoznačné šanci před brankou Lopat faulován Jaromír Vávrů, rozhodčí Nosek nařídil trestné střílení. To sám poškozený dokázal proměnit a dal tak svému týmu uklidňující dvoubrankové vedení 4:2. Po dalším ostrém zákroku hráčů Lopat šlo zanedluho Sharknado opět do početní převahy, kterou tentokrát dokázalo zužitkovat záslohou Michala Tausche, který zvyšoval na 5:2 po přihrávce od tahouna týmu Jaromíra Vavrů (1G, 3A). Lopaty to nevzdávaly a snažily se manko v závěru zápasu dohnat, ale kromě úspěchu Jana Palána, který korigoval na konečných 5:3 pro Sharknado, už žádné branky nepadly.

Sharknado si tedy po organizovaném, velmi solidním výkonu zaslouženě zahraje finále a Lopaty se pokusí zabojovat alespoň o 3. místo v tomto ročníku ORT ligy.


Poprvé ve finále na startu ligy 16/17, podruhé 21/22.


Dohráno.

TABULKA LIGY - zápasy, střelci, tresty


No comments: