Wednesday, April 27, 2022

FLORBALOVÁ LIGA ORT 23/4/22 - PŘEKVAPENÍ SE NEKONÁ, VEDLE VE FINÁLE

V pořadí druhé semifinále bylo na programu v ulici Vančurova v sobotu 23.4., kde se v městské hale těsně po 16:00 postavili v boji o finále proti sobě týmy ORT a Vedle. Zdálo se, že karty jsou po prvním dějství rozdané, zelenobílí tahali za kratší konec, orlové ale zápas nakonec dotlačili do prodloužení, tam ale jejich finálová cesta končí, Vedle naopak může zkompletovat hattrick, na trůně amatérské městské ligy je od sezóny 2018/19. 

VEDLE vs ORT 4:3 pp (1:0,1:1,1:1,1:0)

První gól přišel krátce po začátku, brejk po straně přes obranu orlů a nahrávka do prostoru u brány, z dobré pozice se nemýlil Filip Havelka 1:0, první bod v zápase si také připisuje Jakub Větrovský, který přidá i důležitý gól na závěr boje v prodloužení. Osmělují se i orlové, první projektil přilétá od aktivního Tomáše Němečka, který bude z levé strany hrozit v průběhu zápasu ještě několikrát, do předbrankového prostoru se dobře tlačí robustní centr prvního útoku Pavel Forst, který si dokáže vyrobit prostor, jeho dvě křídla dělají vítr v obraně Vedle, ale k vyrovnání nedochází. 

Druhá třetina o patnácti minutách začíná orelským tlakem na vyrovnání, obránce Nosek podnikne první povedený výlet až k bráně soupeře, míček je sražen vedle brány Vedle, Janu Vyhlídalovi nabíjí Michael Bambula, první jmenovaný střílí nad. Několikrát se v šanci v průběhu zápasu ocitne i Vít Janák, štěstí mu ale nepřeje ani v jednom pokusu vsítit, do tlaku se přidává i Karel Kokejl střelou z dálky, výborně umisťuje i novopečený otec Kamil Hamerník, obě Vojtěch Kölbl jako zkušený brankář v pohodě kryje. Přichází čas Vedle, Jakub Větrovský je strůjcem jemně kuriózního druhého gólu, kdy si sám sobě doslova přihraje přes brankaře orlů Jakuba Gambu, který prvním zákrokem skvěle vykryje prostor, aby pak odražený míč po zpracování přece jen JV dostal za jeho záda. 2:0. Gólově se konečně prosadí i Orel, rychlost zakončení učebnicové souhry dvou borců: Vyhlídal a Bambula, ti dokáží nachytat brankáře Vedle. 2:1. Uplyne pár minut a je vyrovnáno, vyrovnání má na svědomí přihrávající u kontaktního gólu, Vyhlídal trefuje přesně, srovnává na 2:2, druhá třetina končí. 

Třetí dějství přinese kromě nekonečných hádek o rozhodnutích rozhodčího a nesportovních gest z obou stran přesně dva góly, do vedení posílá Vedle klan Březinů, Petr asistuje a Vojtěch vystřeluje vedení 3:2, pak se ovšem prosazuje z levé strany v pohodě hrající Němeček a k radosti ORT vrací ukazatele scoreboardu na remízu po přihrávce obránce Svobody: 3:3, čistý čas třetí třetiny vypršel.

Přichází prodloužení, které připraví návrat Jakuba Větrovského na scénu v podobě důležitého gólu, ten prodlužuje řadu výher týmu Vedle a posunuje ho do finále, orlům se opět nepodařilo prolomit prokletí s tímto týmem, tentokráte to ovšem bylo opět o slušný kousek blíže k vytoužené výhře. 

"Ten zápas se mi nelíbil jako pořadateli ale jako fanouška mne bavil, vrátili jsme se do hry a část zápasu jsme soupeře dostávali pod tlak, chválím i brankáře, dali jsme do toho všechno a na to se koukalo dobře", komentuje zápas Tomáš Niederhafner. 

TABULKA LIGY - ZÁPASY, STŘELCI, TRESTY 

Ilustrační fotografie.


No comments: