Wednesday, November 21, 2012

VSTUPUJEME DO ROKU ČÍSLO 8

Orel Třešť se minulou sezónu umisťuje s oslabeným kádrem na skvělém 7. místě, překvapuje několika nečekanými vítězstvími. Nad týmem ovšem visí otazník, který se projevil zaváháním vedení nad vstupem do další sezóny, ta je ovšem tady a její číslo je číslo 8, již osmý rok bojují zelenobílí na futsalovém kolbišti v Třešti.

První zápas orlů v neděli 25.11. v 10:30 bude proti týmu TJ Hodice, druhé utkání odehraje ORT proti týmu Holybroker ve 12:10, nebude to lehký vstup do sezóny. Tradiční opory týmu z minulých let se dostanou na plochu jen v omezeném počtu několika bohatýrů. Ostatní  nechtějí riskovat obnovení zranění nebo nejsou doléčeni. Tým opouští obranný pilíř Jan Svěrák a to díky novému pravidlu zamezující prostupnost obou lig, ORT také přichází na základě vlastního rozhodnutí i o dlouholetého hráče Lukáše Kubalu - zčásti kvůli časové zaneprázdněnosti. Reportáže o obou smolných odchodech přineseme v nejbližších týdnech.

Nejstarší harcovníci jako Budař či Riess na plochu haly opět vyběhnou v dresech ne nepodobných Celticu Glasgow. Radomír Budař, bývalý několikaletý kapitán týmu, komentoval svoji připravenost lakonicky: "Mám dres a mám i formu!", hráč Emilio Riess trénoval na umělé trávě blízko svého bydliště. Opory týmu jsou mimo jmenovaných zcela jasné: Ondřej Vít jako znovu zvolený kapitán, Pavel Hradecký a Vojtěch Kníže, jenž se vrací zpět do obrany. "Bude těžké nahradit Jana Svěráka, ale věříme, že to vykompenzuje svou rychlostí...", prohlásil mluvčí klubu, Roman Příluka.

Věkový rozptyl je od ročníku 66 do ročníku 94, který reprezentují Karel Kokejl s Makelovým číslem 10, Vlasta Rod s osmičkou a řady doplňuje Filip Nešpor. Je dobře, že nikdo z jmenovaných nevyšel gólově naprázdno minulou sezónu, jako dobrý zakončovatel se vyprofiloval Vlasta Rod, který ovšem nenastoupí k nedělnímu utkání z důvodu zranění. 

Management ORT podepsal smlouvy s dalšími třemi hráči, kteří by měli vyztužit obrannou řadu a podpořit tým ve chvílích nouze. Marek Novotný z rodu Novotných jako bořič a hecíř a Přemysl Duben jako hráč se stabilními výkony. "Je to hledání spřízněných duší, je to těžké hledání, potřebujeme hráče, kteří mezi nás zapadnou a nebudou nás svými výkony zastiňovat", glosuje s ironií Niederhafner. V kádru se podle posledních zdrojů také objeví nový bomber z Brna, který bude pro všechny překvapením.Vzhůru třešťí orli do osmé sezóny pod brněnským vedením a s podporou Prahy i Kostelce.

No comments: