Monday, November 26, 2012

ÚVOD = 6 bodů

Po úvodním dvojzápase mají orli na kontě 6 bodů za dvě výhry, což znamená nejlepší vstup do sezony v dějinách futsalu ORT. V následujících řádcích přiblížíme, jak se vše seběhlo.

PŘÍPRAVA
Po celý týden je komunikována sestava na nedělní dvojutkání. Obavy o špatné docházce se ukazují jako liché, neboť se dostavili všichni hráči, kteří avizovali svůj zájem hrát. Jedinou výjimkou byl Filip Nešpor, který se neohlásil a nedošel. Snad tedy příště. Na place se tedy sešli Šebi, Radoš, Emil, Vojta, Pavka, Karl a Ondra.

PROGNÓZY
Zejména ze strany kapitána byly vesměs černé. "Dnes to vidím na nula bodů", zahlásil kapitán při vstupu do kabiny. Měl pro to vážný důvod - s týmem drzých telečských mladíků HOLYBROKER v minulé sezoně orli prohráli 2:4, když se jednalo o klíčový souboj o případný postup do lepší skupiny. Tým Hodic pak sestoupil z vyšší soutěže a poslední měření sil v sezoně 2010/2011 dopadlo celkem jednoznačně pro hodické v poměru 3:6. Tedy, žádní čučkaři. Doslova se však naplnilo rčení víru ztrácí kdo se bojí a realita nakonec byla zcela odlišná.

REALITA 1 - ORT:Hodice 2:1 (Ondra 2x, as Pavka)
A jaká tedy byla? Jak již proběhlo z kusých agenturních zpráv, orli se semkli a podali neskutečný týmový a bojovný výkon. Zkušená obrana celkem s přehledem odolávala tlaku ať už hodických či telečských fotbalistů, když už nějaká střela prošla, vše jistil opět velmi spolehlivý Šebi, který tak navázal na skvělé výkony z loňské sezony. Snaha projít v souboji 1 na 1 se ukázala jako marná a do kombinace se hodickým moc nechtělo, protože jednoduše nebylo kudy. V útoku úřadoval obrozený Pavka Hradecký a také mladá puška Karl, který přes léto zjevně natrénoval tolik potřebnou bojovnost. Nicméně, po drobném zaváhání v rozehrávce autu se vedení ujali hráči Hodic, ale ještě do pauzy srovnal po pěkné kombinaci Ondra. Druhý poločas se nesl ve stejném duchu, k překvapení všech však stále více a více tlačili právě orli. Hodičtí však neměli dostatečně seřízená mířidla, a proto zápas směřoval k dělbě bodů. Ta se však nakonec nekonala, neboť Ondra vybojoval na půlce balon a svůj sólový únik zakončil přesnou střelou k tyči v čase 00:42! Opaření hráči Hodic se zmohli pouze na nepřesnou rozehrávku a bylo hotovo. Nutno podotknout, že se nejednalo o nějakou haluzovou výhru, ale o dobře stanovenou defenzivní taktiku, spojenou s výbornými individuálními výkony. Jak posléze komentoval Petr Kubánec - žádná haluz, šancí bylo až až.

REALITA 2 - ORT:Holybroker 4:3 (Pavka 3x, Ondra, as Radoš, Pavka, Vojta, Ondra)
Po zápasové pauze čekal orly tým telečských mladíků, kteří museli v předchozím zápase zkousnout prohru s Hodicemi. Od počátku bylo jasné, že by k úspěch mohla vést podobná taktika, jako v zápase s Hodicemi. Hráči Holy však byli o mnoho běhavější a než je orli přinutili k hraní sleeping futsalu, byla z námi první polovina poločasu. Posléze však přišly dva krásné momenty. Nejprve Radoš dlouhým pasem oslovil Pavku, který zakončil famozně z voleje do protipohybu brankáře (mezi diváky se ihned začalo spekulovat o borci na konec, případně o křišťálové kopačce z dnes již zkrachovalé firmy CRYSTALEX Nový Bor), aby další slovo do pranic přidal Ondra, který ve skluzu half volejem umístil do kasy přesnou nahrávku Pavky a zakončil tak dobrou brejkovou souhru. Do poločasu však bylo sníženo, a to v čase 00:20. Škoda. Po přestávce se odehrávalo opět stejné představení s tím rozdílem, že orli hráli velmi zkušeně a efektivně. A zvýšili skore - po průniku středem hřiště Pavka a následně tentýž hráč zúročil dobrou práci Ondry a do prázdné brány přidal čtvrtý fík. Karl své šance nevyužil, věříme, že jeho chvíle přijde v dalších zápasech. I v tomto zápase si orli vybrali slabší chvilku, když při nekoncentrovanosti inkasovali druhý gol v cca desáté minutě druhého poločasu. Hráči Holy ožili, ale to bylo asi tak vše, co jim bylo dovoleno. Na závěr ještě kosmetická úprava v podobě golu na 4:3 (v čase 00:13) však již nic nemohla změnit na tom, že i ve druhém utkání brali orli plný počet bodů.

RESUMÉ
Orli jsou připraveni bojovat s jakýmkoli soupeřem, který je v mnoha případech fotbalově na výši. Těmito výsledky orli položili dobrý základ do začínající sezony, k dalším zápasům je však nutno přistupovat odpovědně, pokorně a se stejnou bojovností a zarputilostí. Na závěr poděkování všem, kdo se o tento výsledek přičinili a také dík Niedrovi, který celý týden poctivě ladil administrativní záležitosti.

No comments: