Tuesday, October 30, 2012

Kameníkovi prošli s Hrou orla kvalifikací

'Hra orla' opět úspěšná. Dokument 'Hra orla' byl nominován na mezinárodní festival FICTS do Milána. Režisér Miloš Kameník  také konečně dává možnost vidět film na celosvětové síti, když před několika hodinami uploadoval žádaný dokument na svůj profil (viz. pravý horní roh webu).

Hra orla už dříve získala Cenu poroty na festivalu Sportfilm Liberec, tvůrci tím dokázali porazit nejeden film z provenience České televize. Zdaleka to nebyl jediný úspěch tohoto filmu, pozitivně byla hodnocena i v časopise RESPEKT, ovšem tentokráte se jedná o první krok k možnému úspěchu v zahraničí. Již třicátý ročník festivalu - této celosvětové akce uznávané i Mezinárodním olympijským výborem se bude konat v Miláně od 5. do 9.prosince 2012.

Cesta dokumentu z Klínarky Třešť přes Prahu a Liberec do Milána nabírá s posledním názvem města až neuvěřitelných rozměrů. Je to ovšem holý fakt, pod kterým je podepsaný mezinárodní ředitel festivalu  Prof. Franco B. Ascani.

1 comment:

Anonymous said...

No tak to musíme začít více trénovat, až to v té Itálii uvidí tak budou volat a lanařit nás plejery do svých týmů (bral bych Juventus nebo Neapol, no AC Milán či Inter bych asi taky neodřekl). Tak mnoho úspěchu Miloši, a nezapomeň je to i o nás.
Radoš.