Sunday, March 06, 2011

Prohra - Výhra - Remíza

Další dvě utkání jsou historií, z nich orel sahal na plnohodnotný bodový zisk v druhém utkání. Zelenobílý dres po dlouhé době opět navlékl Petr Šplinar. Předposlední utkání bylo posledním v této sezóně pro současného brankaře a nebylo to příliš štastné loučení. Orel prohrává se Stonařovem 1:2 a nakonec remizoval s Kruhovým objezdem 7:7.

ORT vs. Stonařov 1:2
Stonařovští hráči byli na palubovce připraveni už 10 minut před utkáním, v této době se objevují první hráči nejstaršího týmu ligy - Orel Třešť, do sestavy se dokázal včas vrátit z italských Alp Ondřej Vít. Petr Šplinar doléčil svůj zraněný kotník a také nastoupil. Obranu ještě posílil Jan Svěrák. Orel a zejména jeho brankař prožil nepovedené utkání, když dokonce jeden gól inkasoval Martin Šebesta s přispěním teče své nohy, nikdo z obránců se nepostavil na čárovou pozici do rozehrání rohu. Finální nahrávky nenalézaly adresáta, přechod ze středního pásma pokulhával a střely netrefovaly branku. Stonařov pak jednoduše dokázal přetavit 2 darované šance v góly, jeden gól před a druhý po přestávce v utkání. Nakonec se i orlům podařilo skórovat po ose Vít - Niederhafner, přičemž konečné usměrnění dal míči jeden z hráčů Stonařova (pravděpodobně stonařovský Beckham).

ORT vs. KKO 7:7
Utkání začalo jako z říše snů. Každý z hráčů hrál osobní obranu a útok nenechával prostor k rozehře, najednou se z góly roztrhne halová konstrukce. Díky úderné dvojici Vít - Niederhafner se rychle ORT ujímá vedení, další vybojovaná šance za šancí končí v síti brankaře KKO, který byl několikráte v první půli ¨basově¨ zostuzen. Gól po dobré souhře nakonec také přidává kanonýr obrany
Svěrák, kterému se otevře prostor a jediné, co brání gólu, hravě překoná. KKO se ovšem brzy zvedá z prachu a ORT se do prachu dostává, i když stále udržuje bodový náskok - obránce Kníže dokáže v poslední chvíli změnit dráhu míče a brankář dostává další gól - kam jinam - než mezi nohy. Nakonec uzavírá nadílku na čísle 7 opět Svěrák, tou dobou ovšem útok zelenobílých přestává napadat, KKO dostává prostor a maximálně jej využívá, TJ OREL Třešť se pak musí spokojit s dělbou bodů. Zvrátit to nedokáže ani bojovnost Emila Riesse ani střelecké štěstí Tomáše Niederhafnera.

No comments: