Wednesday, March 23, 2011

Nejlepší střelec ORT v sezóně 2010/2011

13.3. dvojzápasovou tečkou ukončilo ORT působení ve futsalové lize pro tuto sezónu. Padalo hodně gólů. Ondřej Vít si v prvním zápase připisuje hattrick a nic dlužen své pověsti nezůstává ani agilní obránce Jan Svěrák, jehož vedení označuje nálepkou stabilní kreativní obránce. Kdo se tedy nakonec umisťuje na přední místa v hodnocení střelců? Kdo byl nejlepším nahrávačem? Kdo naopak v sezóně nepřekročil svůj stín?

Na třetí pozici se zcela zaslouženě vyhoupl v poslední chvíli Pavel Hradecký, který byl povolán do týmu na popud Hynka Novotného, jenž bohužel díky zranění do statistik nepromluvil. Právě Hynek se na pomyslném střeleckém trůně 'naseděl' několik sezón: vítěz sezón 05/06 i 07/08, když ho na jednu sezónu vystřídal současný kapitán orlů. Hynkův rekord z prvních sezón nebyl překonán ani tento rok: 20 gólů na konci sezóny v roce 06.

Současné druhé místo patří Lukáši Kubalovi a Janu Svěrákovi. KL jako universální hráč má vyváženou statistiku přihrávek a gólů a zdobí jej především bojovnost. Obránce Svěrák je opěrným pilířem orelské obrany a se svou tvrdou střelou si dokáže najít cestu do soupeřovi brány.

Virbl pro vítěze: držitelem historické putovní kopačky pro nejlepšího střelce ORT je pro tuto sezónu Ondřej Vít, který dokázal obhájit vítězství z minulého roku. Rodák z Brna burcoval tým nejen slovně ale i svým výkonem a zaslouženě vítězí s 33 body v tabulce střelců. I jeho počet asistencí je úctyhodný, končí na čísle 9.

Do statistik se oproti očekávání tolik nezapsal současný kapitán. "Byla to na mé góly hubená sezóna....", přiznává Niederhafner. Poprvé nevidíme v tabulce výše jméno Radim Kubálek ani Milan Majdič, jenž s týmem na palubovce strávili velice omezený čas. Obdiv zaslouží náhradní brankař Radek Trojan aka Roger, který se zapisuje do statistik dvěma asistencemi, jenž připravil Pavlu Hradeckému.

No comments: