Tuesday, March 04, 2008

ŠOK - uděleny vysoké tresty hráčům

Utkání z 2.3. mezi POHODOU a STARLET JIHLAVA skončilo rvačkou, když atmosféru zostřovaly incidenty v celém utkání. Zápas nakonec nebyl dohrán. O hrubém porušení pravidel svědčí i zápis z listiny trestů: Průcha Kamil (SJ) si dokonce nezahraje 7 zápasů příští sezóny. Druhý aktér rvačky, golman Pohody Kříž, si nezahraje 2 utkání příští sezóny. Co se vlastně stalo? Zeptali jsme se očitého svědka (viz.níže) a získali jsme pro Vás i video zachycující okamžiky těsně po incidentu (viz. videolišta vpravo).

Jak se to vlastně seběhlo?
"Začalo to nevinně. Tým Pohodářů po obdržené brance posunul svou bránu, za což dostal brankář žlutou kartu přesto, že bránu posunul útočník pohodářů, který se k činu nepřiznal. Už v té chvíli jsem cítil, že utkání neskončí dobře... Následovala provokace jednoho z útočníků pohodářů. To nerozdejchal jihlavský strajkr a do protihráče zlehka strčil... "

Jak pokračoval incident jihlavského útočníka s Pohodářem?
"Pohodář brankář se rozběhl na jihlavského útočníka a rychle ho chytl do kravaty a začal s ním chodit po hřišti. Útočník nemohl nic dělat, kdyby se snažil vyprostit, mohl by si zlomit vaz....Brankář Pohody mu uštědřil tržnou ránu...

Tak to je skandální!! Jak reagovali ostatní hráči?
Všude vládl chaos. Hráči Pohodářů a Starletu se proti sobě postavili jako kdyby byli spolu ve válce. Nechybělo moc a mohlo být daleko hůř. Z řad pohodářů se ozývalo: "Romane, Romane, nech ho bejt, podívej se na něj, ten ti za to nestojí." Na oplátku z řad jihlavských znělo: "Ty zmrde jeden tlustej." Rozhodčí vyloučil oba hráče a možná udělil i nějakou tu žlutou navíc."

Dokonce prý zasahoval i doktor Havlíček. Viděl jsi osobně přijíždět pana doktora?
Neviděl. Slyšel jsem to ze zákulisí, ale když jsem viděl ošetřenou ránu jihlavského útočníka... byla to sakra dobrá práce. Musel tam být.

2 comments:

ondra said...

tohle je asi skutečnost, co? ne jak bitka vs OREL třešť a flyers :)) Pěkný a video je teda taky zajímavý!

Anonymous said...

je to 100procentne skutecny :)

forrest