Monday, March 03, 2008

Euforie vystřídána rozčarováním

Orel Třešť zaznamenal historicky první vítězství proti Mrákotínu. Soupeř se dostal do psychické nepohody, poté co Orel neustále dotahoval, aby nakonec vstřelil vítězný gól. Euforie sdílená celým týmem skončila rozpuštěna plytkým výkonem proti strategicky dobře hrajícím Berseckers, kteří diktovali tempo hry a ORT nedokázalo převzít iniciativu. ORT x Mrákotín 5:4 , ORT : Berseckers 3:4.

Nikdo nečekal, že zápas proti Mrákotínu dokáže ORT přetavit v zisk 3bodů do tabulky. První gól Mrákotína přišel z pěkného přenesení hry vzduchem, když Niederhafner nedokázal zabránit naběhnuvšímu protihráči ve skórování. Hynek Novotný ovšem prokázal herní přehled obklopen protihráči a přihrává Milanu Majdičovi, jenž těsně vedle pravé tyče zasouvá míč do branky. Do konce poločasu ORT inkasuje další 2 góly, i když se zelenobílým podařilo opět snížit na rozdíl 1 gólu do konce první půle. V druhé polovině nastává opravdový kolotoč vypjatých situací. Semknutější Orli jsou v herní pohodě a bojují. Nakonec se ujímají vedení 4:3 po fatálním vyběhnutí brankaře hostí využitém internacionálem Vítem, jenž skvěle řeší situaci. Ve snaze srovnat Mrákotín podrobuje ORT tlaku. Skvěle chytající Šebesta inkasuje úder do hlavy. Nakonec se přece jenom skóre vyrovnává. Dvě minuty před závěrečným hvizdem uzamyká ORT hráče z Mrákotína na jejich půlce a Majdič nakonec natahuje k historické střele, která si proskáče cestu až do brány. Orel vítězí, Mrákotín utrpěl v jednom hracím dni už druhou prohru.


Druhé utkání probíhalo v nicotné režii zbytků 1.FC Berseckers doplněné o Jana Svěráka v bráně. Průběh utkání byl takticky velmi šikovně zvládnut ze strany oslabeného soupeře. Šetřilo se časem jak v poli tak i mimo něj. ORT se ze změny rytmu nedokázalo vzpamatovat a utápělo se v bezbraných útocích. Náhradník v bráně soupeře Svěrák "Borodin" sám řekl blogu: "Vlastně jsem neměl mnoho práce, vystřelilo se na mě snad 4krát, myslím, že si ORT až moc věřilo". Zmar napravoval opět individualista Pavel Kubala vstřelením 2 branek, Berseckers se ovšem opět ujali vedení. Znovu stahoval náskok střelou z poloviny hřiště bodlem Petr Šplinar, který společně s Radošem Budařem tvořil tentokráte výraznější obrannou dvojici. Hrobem byla klasicky standartní situace, kdy se skvěle trefil po zahraném rohovém kopu útočník Berseckers a poslal utkání do šaten za stavu 4:3 pro soupeře.

1 comment:

ondra said...

ale těm vesanům jsme dali a to je rozhodující :o)
a ještě byly dobrý ty lolitky. jedné volala máti a asi se ptala "kde seš?" prý "v hodicích"... chacha.