Saturday, March 15, 2008

Nejúspěšnější den sezóny

Poslední zápasová sobota 15.3. byla naplněna ziskem nejvíce bodů v sezóně 07/08 ze dvojzápasového dne. ORT v prvním mači deklasovalo Euroclub 9:1. Druhý zápas se nevyvedl podle zamýšleného scénáře a z možného zisku 3 bodů proti poslednímu celku tabulky M.Trilladore ORT vytěžilo 1 bod za remízu 6:6. Přesto se s největší pravděpodobností dokázalo vyhoupnout po zpackané sezóně z předposledního místa na 8. místo před Pohodu a M.Trilladoru.

První zápas proti Euroclubu měl být prověrkou i potvrzením vzestupu týmu. Očekávané dramatické derby se nekonalo, Euroclubu chyběl brankář i část kádru a utkání oranžoví prakticky odevzdali do rukou ORT, když ve druhé půli dokázali zelenobílí nastřílet 6 brankek. Radek Trojan sice propustil za svá záda jednu ze střel Euroclubu po chybě bránícího hráče, zároveň si ovšem ve stejném zápase připisuje asistenci po dobrém výhozu. Kapitán Budař potvrdil svoji zlepšující se formu: 4 body za 2 góly. Sám k sobě ovšem zůstává kritický: "Chtěl jsem tolik dát třetí gól, že jsem přestal nahrávat...." Všichni obránci se bodově dokázali zapojit do utkání: Vojtěch Kníže bodlem prostřeluje náhradního golmana a Petr Šplinar nahrává na gól. Novotný Niederhafner společně v útoku dávají zbytek gólů. Niederhafner se svěřil blogu: "Byl to jeden z těch zápasů, kdy se nám s Hynkem dařilo."

V zápase proti poslednímu teamu z tabulky, kdy zelenobílým šlo o zisk 3 bodů, souhlasili s dohodou a nechávají hrát protihráče v trestu. Druhý zápas jde do druhé půle za stavu 3:1 pro ORT, bohužel se zranil obránce R. Budař a celý tým fyzicky nedokázal přehrát MTrilladuru. Za stavu 6:4 se Orli pokusili o poslední pressing a nakonec srovnali stav na 6:6. Skvěle vracel ORT do hry Kubala Lukáš, když dvakrát v krátké době po sobě dokázal skórovat. Nidko ze čtveřice Kníže, Niederhafner, Novotný, L. Kubala ovšem nedokázal vstřelit vítězný gól a tím posunout tým před rivaly z Euroclubu na 7.místo v tabulce.

[V průběhu příštího týdne přineseme aktualizovanou tabulku střelců o poslední 2 zápasové dny]

No comments: