Sunday, October 15, 2006

Velká cena konírny 2006 - rekapitulace

V sobotu 7. 10. 2006 se uskutečnil již 6. ročník seriálu Velké ceny konírny. Letošní florbalový turnaj poprvé v dosavadní historii představil i určité své poselství, motto, chcete-li, které zní: „běhám si to mezi žlaby“.
A skutečně, podstatnou část tribuny pro sedící diváky tvoří právě již zmíněné žlaby, které celému prostoru vtiskávají neopakovatelnou atmosféru. A v této konstelaci se proti sobě postavili 4 týmy. Za organizátory musím přiznat, že jsme čekali daleko větší účast především mladších borců. „PR“ celého podniku si myslím byla dostatečná (sms, vyhlášení v kostele, plakáty)… Tak třeba příště.

Vraťme se ale k vlastnímu průběhu turnaje. Opět suverénní výkon předvedla dvojice, která si říká „Kopcolezci“ (M.Majdič a H.Novotný). Nepoznali hořkost porážky a stali se opět vítězové letoší „řežby“. Dvojka pod názvem „Tržiště“ (T.Niederhafner, R.Budař) obsadila místo druhé. Tento tým jsme ze začátku pasovali na černého koně celého turnaje. Nicméně projevila se únava, která jim nedovolila porazit ty nejlepší. Je fér zde zmínit, že jeden z borců reprezentoval naši farnost v náročném miniturnaji ve futsale, který se konal tentýž den a proto asi nemohl splnit ambice, s kterými do turnaje vstupoval.

Tým „Natvrdlých“ (J.Roháček, M.Kameník) byl v úvodní fázi v určité křeči, ale zlepšoval se každým zápasem. Dokázal zaujmout především vyrovnaným soubojem s pozdějšími vítězi, což se cenní. Zařadil se tak na třetí místo. Čtvrté a zároveň poslední místo obsadila dvojice „IBK FINSTA“ ve složení K. Mareček a P. Kubala. Tito borci vynikali především výborným pohybem a neskutečnou bojovností, která byla pro soupeře velmi nepříjemná. Vyzdvihl bych především utkání s „Tržištěm“, které skončilo spravedlivou remízou 9:9.

Co nakonec? Blahopřejme vítězům, oceňme poražené. A za rok při 7. ročníku Velké ceny konírny nashledanou.

Za pořadatele Jan Alois Bartoloměj Roháček

No comments: