Sunday, October 29, 2006

Mahulena Dáša X Orel Třešť v přátelském duchu


V den státního svátku 28.října proběhlo přátelské měření sil, které vyznělo pro Mahulenu Dášu hlavně v druhé půli. Konečné skóre se uzavřelo na 6:2.

První půle byla tradičně odehrána dobře a Orel byl vyrovnaným soupeřem. Dozajista tomu pomohl i kapitánem Budařem vstřelený neuvěřitelně lehký gól jako první v zápase. Lehký pokud porovnáme zbylé neúspěšné dobývání tvrze mladého Šebesty, brankaře M-Dáša. Tým spravovaný Cvachem jr. pak ke konci první půle převzal dvěma góly vedení.

Už během první dvacetiminutovky z útrob haly přišel podpořit nově draftovaný hráč Orlů František Svoboda. I když byl na hřišti přítomen pouze 4 střídání, měli jsme možnost vidět možné nové přeobsazení postů. "Už jsem o tom uvažoval, dlouho dobu jsem hrával útok, rád se tam vrátím a doufám, že budu střílet góly", řekl pro internetový zpravodaj vždy sebevědomý staronový útočník Tomáš Niederhöfner. Hráč Svoboda se blýskl lehce jedovatou střelou z dobrých 10 metrů a výbornou křižnou přihrávkou na kapitána Orlů, který situaci gólově nezakončil.

Zápase se aktivně zúčastnili i hráči mimo základní kádr. Krátkým bodlem umístil druhý a poslední gól do sítě MDáša Petr Brabenec. Ve státní svátek si naplánoval svůj zápasový comeback i dlouhodobě zraněný bojovník Jan Alois Bartoloměj Roháček, který tváří v tvář vyložené šanci přihrává na obsazeného hráče. Kompletní první útok místy vytvářel opět tlak i v druhé půli. Pěkný moment je 'volej' Hynka Novotného po pasu na šíři tělocvičny končící 2m od brány. Na závěr samotný kapitán: "Zahušťovali prostor, chodili si k nám pro balóny, přitom nám útok nešel vstříc ani na přihrávku ani na pas." Takto hodnotí nesnáze obrany současný kapitán kádru. Rebel Emil Riess bohužel utrpěl natržení svalu, což vynese podle lékaře výběru MUDra Lexi zrhuba 4 týdny bez fotbalu.

No comments: