Saturday, December 15, 2007

Další černý den zelenobílých - ztráty bodů

Zelený povrch haly se protrhl a vyvalily se černé vody smutku a zapomnění. Dvě prohry po chybách celého kádru a neproměněné šance. Orel : Flyers Jihlava 4:6. Orel : PK Mahulena Dáša 3:9. Současný brankař Orlů Martin Šebesta se tentokráte vůbec neobjevil. V odpoledním čase pak dává vědět managementu: "Mám nějaké zdravotní problémy a dneska jsem rozhodně nemohl."

Je jasné, že náhradní brankař (obránce) Milan Majdič dělal, co mohl, brankáře Šebestu ovšem nahradit plně nedokázal. V prvním zápase proti Flyers Jihlava (Lovětínský, Veselý, bři Bartůškové atd.) v první půli zelenobílí drželi krok. Petr Šplinar vrací do hry na 1:1. Tomáš Niederhafner neproměňuje šanci, aby pak napravil svou chybu a společně s Pavlem Kubalou dávají další góly. Poslední gól pak přidává první útok (Novotný,Vít). To ovšem nestačilo na pěkné kombinace a sehranost týmu s vyšším věkovým průměrem, který jednoduše vítězí.

Zápas proti MH Dáša 3:9 byl ve znamení jedné chyby za druhou zejména ve druhé půli a vzhledem k nerovnému souboji brankářů (za MH chytá výborný Šebesta jr.) vítězí jasně brankář soupeřů, když mu přeje trochu štěstí - neproměněná penalta Pavla Soutora (tyč), který v obou zápasech ukazuje střeleckou sílu, většina střel ovšem míjí cíl. První polovinu hráli Orli vyrovnanou partii. "V té druhé jako bychom určitý čas nehráli", glosuje tristní druhou polovinu kapitán R. Budař. Mahulena Dáša uštědřila lekci i ve fotbalové ekvilibristice, když skóruje Libor Nosek pěkný gól po krátké patičce v těsném prostoru u brankáře. "Jinak je Mahulena se svými oporami jasně týmem s českým stylem se vším všudy", dodává trochu jízlivě Tomáš Niederhafner, "tentokráte ovšem byli jasně lepším týmem, jediné pozitivum je, že jsme nedostali 10tý gól". Za Orel korigovali: Kubala Pavel, Tomáš Niederhafner, Hynek Novotný.

[Příští týden vyjádření Brňáka v našich řadách a kapitána zachycené na video těsně po zápase + reportáž z překvapivého umístění Orlů Třešť ve Vánočním turnaji ve florbale.]

No comments: