Friday, May 13, 2022

FINÁLOVÉ ODPOLEDNE ORT LIGY 7/5/22 - VEDLE KOMPLETUJE HATTRICK

V sobotu 7.5. se slavnostně uzavřel v pořadí už 5.ročník ligy. Celé charitativně laděné odpoledne nastartovali žáci ORT přátelským zápasem, následovali muži v bojích o bronz, vše podvečer gradovalo finálovým utkáním. Potřetí za sebou vyhrává ligu tým VEDLE, Filipem Nápravníkem byl zdvižen pohár do dopadajících konfet. Orlové tento ročník poprvé naprázdno, bronz berou nováčci ligy LOPATY a SHARKNADO obsazuje stříbrnou pozici, úctyhodných 12 z 86 všech gólů ročníku si připsal střelec ligy Dostál Jindřich. Během odpoledne se vybíraly hokejky pro ukrajinské děti či peníze na ně, bližší informace pod článkem.

BRONZE MEDAL GAME

LOPATY vs OREL JEDNOTA TŘEŠŤ 3:1 (0:1,2:0,1:0)

Žádný z týmů nebyl zcela kompletní, i když na orelské straně po delší době nastoupil nejzkušenější hráč Oldřich Kalas, útok zkompletovali agilní mladá křídla Bambula a Vyhlídal, právě tato letka stojí za prvním a jediným gólem ze strany zelenobílých. Pavel Forst k tomu dodává: "Rozhodl jsem se upozadit a nastoupil jsem do druhé udržovací formace." První třetina končí 0:1 pro orly, když zakončuje druhý nejproduktivnější hráč ORT Bambula po přihrávce Kalase, sázka na jistotu se vyplatila. 

Druhou třetinu začínají orli ochabovat ve své snaze zápas dovézt do vítězného konce, nakonec i díky nešikovné přihrávce do nakupených orelských hráčů při střídání dostávají Lopaty výhodu přesilové hry - příliš mnoho hráčů na hřišti, tu využijí prakticky bezprostředně po dané výhodě, za 4 sekundy je srovnáno. Hájek Pavel skóruje a Došek Petr přihrává 1:1. Štastná třetina pro Lopaty nekončí a i díky tlaku donutí orelského brankáře Gambu k chybě, míček se mu při výhozu nešťastně odrazí od nohy a Blecha Martin má snadnou práci. Třetina se uzavírá vedením Lopat 2:1.

Dějství číslo tři opět přiměje k činnosti orly, všechny pokusy jdou ale mimo či přímo do plastronu brankaře Lopat, dobrých pozic se vytvoří dostatek, ale chybí přesnost a štěstí v zakončení. Lopaty hrozí z protiútoků a jeden z nich vyjde skvěle, když si děrovaný míček vymění mezi sebou Jelínek a Hájek, druhý jmenovaný ukončuje bronzové naděje protihráčů z ORT. Utkání o bronz dopískává již finálový rozhodčí profesionál Petr Jindra v základním čase, na světelné tabuli svítí 3:1, to už se původní arbitr zápasu Jaromír Vávrů převléká do dresu žraločích tornád, čeká nás totiž finále.

Vojtěch Fencík (Lopaty): "Moc si toho ze zápasu nevybavuji, ale bylo to těžké vyrovnané utkání s šancemi na obou stranách. S potřebnou porcí štěstí jsme dokázali nakonec urvat bronz."

Oldřich Kalas (ORT):"Pokud bychom hráli celý zápas, tak jak jsme hráli poslední třetinu, mohlo to dopadnout jinak...mohli jsme vlastně hrát i o hodinu později, takový tlak a motivaci obou pětek jsem dlouho nezažil."


GOLD MEDAL GAME

SHARKNADO vs VEDLE 5:9 (3:2,1:5,1:2)

První gólová šance přichází po dvou minutách, skrumáží bránících hráčů nachází cestu pro přesnou přihrávku Jindřich Dostál a Sharknado posílá do vedení Lukáš Chromý, 1:0. Utkání se přelévá z jedné strany na druhou, brankář Sharks Krchňavý kryje pokus v čase 11:29, další tentokráte razantní střela z dálky je také odražena. Finále se roztáčí do obrátek. Srovnání zařizuje Vojtěch Březina, chytře překvapí Krchňavého v bráně, když se obtočí a zpoza brány zasune míček hned vedle tyčky. 1:1. Brankář červených má dost práce, vyráží míčky před sebe, likviduje i dorážky hráčů Vedle, v jedné takové se ocitne Větrovský, akrobaticky před brankovištěm se snaží vstřelit gól. Na druhé straně je také živo, Vávrů prokličkuje hřiště a razítkuje konstrukci, chybí 6:24 do konce první třetiny. Dostál (Sharks) se svou kontrolou míčku a přechodem k bráně nenechává Vedle vydechnout a je to právě on, který nachází dlouhou přihrávkou v dobrém postavení spoluhráče, ten gól nedává, následně je ale JD sám skvěle vyzván tzv. krosem Markem Dvořákem, 2:1 Dostál, Chromý Lukáš přijímá výzvu-přihrávku od Jaromíra Vávrů a také proměňuje na 3:1, žraloci to mají rozjeté výborně. Pak se poprvé probudí Filip Nápravník na druhé straně, muž zápasu, který zařizuje kontaktní gól, finální dotek je z hokejky Jakuba Větrovského, 3:2, úvodní napjatá třetina finále končí sirénou.

Další gólový zápis na sebe nechá čekat do 12:20 v druhé třetině, která se ukáže pro zápas zásadní, Vávrů asistuje Dostálovi, ten vymetl pavučiny v horním růžku brány Vedle, 4:2. Jakub Větrovský odpoví gólem za 18 sekund, 4:3, přichází zlomové momenty utkání, Vedle začíná využívat lepšího fyzického fondu, zároveň si slabší chvilky vybírá brankář žraločích tornád, z dálky ho nachytá Robin Nápravník, aby pak Filip Nápravník rozjel ve druhé třetině svůj neúprosný gólostroj: 4:5, 4:6, 4:7, ke slovu se dostává i druhá strana: Dostál, Vávrů, Dvořák, Tausch, ale nikdo nedostává míček za Kölbova záda. Třetinu prohrávají žraloci s Vedle 5:1 a frustrace je znát, rozhodčí drží emoce na uzdě a vše uklidňuje přestávka před posledním dějstvím.

Jindřich Dostál jede trestný nájezd, tak začíná po pár okamžicích třetí třetina, nedává. Krchňavý v bráně Sharknada se rozchytává, když sundavá dres a nechává si pouze plastron, pohybově skvěle vykrývá střely, Vávrů vykřeše ještě naději na srovnání, trefuje a snižuje na 5:7....smuteční marš se ale neúprosně přibližuje, důležitý gól pro odpoutání VEDLE vstřelí do brány sporadický střelec Kamil Trnka a společně s mužem utkání Filipem Nápravníkem, který přidává ještě jeden gól ke svému hattricku, ukončí naděje na možný obrat v utkání a zisk poháru pro jeden z městských týmů, je dobojováno, Vedle si zapisuje třetí vítězství v lize.

Jindřich Dostál (Sharknado): "Individuální cenu, kterou jsem i díky spoluhráčům získal bych vyměnil za finálové vítězství. Vyhrál tým s větším důrazem a fyzickým fondem."


Vojtěch Kölbl (Vedle):"Děkujeme soupeřům za vyrovnaný finálový zápas a organizátorům za pořádání celé florbalové ligy."


NEJPLATNĚJŠÍ HRÁČ LIGY: Jindřich Dostál (SHARKNADO)

NEJLEPŠÍ BRANKÁŘ LIGY: Vojtěch Kölbl (VEDLE)


Fotografie z Finálového odpoledne Florbalové ligy ORT

KONEČNÁ TABULKA LIGY - zápasy, střelci, tresty

Petr Jindra zahájil poslední třetinu základního času finále.



Finálové odpoledne Florbalové ligy ORT bylo i charitativní, vybírali jsme peníze na hokejky pro zapojení ukrajinských děti do kroužků florbalu ve městě, dáváme dohromady leták, který se je bude snažit dostat do kroužku, pokud chcete přispějte nám na hokejky i VY. Nejsnazší cesta je nasnímat QR kód Vaší bankovní aplikací.



Děkujeme všem, kteří přispěli nebo se na to chystají a všem, kteří se organizačně podíleli na finálovém dni ligy.

No comments: