Tuesday, May 10, 2022

FINÁLOVÉ ODPOLEDNE FLORBALOVÉ LIGY 7/5/22 - PŘÁTELSKÝ ZÁPAS ŽÁKŮ

Florbalové vyvrcholení sezóny ORT otevřeli přátelským zápasem žáci. Utkání proti Telči bylo třetím vzájemným zápasem během krátké doby, stejně jako ve finále Svatomartinského turnaje farností vyhráli hráči Třeště.

OREL JEDNOTA TŘEŠŤ ŽÁCI vs OREL JEDNOTA TELČ ŽÁCI 4:2 (3:0,0:0,1:2)

Do brankářské výstroje se převlekl Prokop Hynk, jeho bratr Vojtěch vedl mužstvo v poli do přátelského zápasu s jedinou taktikou: vyhrát. Na hřišti i kolem něj byli do organizace zapojeni hned tři z trenérů žáků: Jaromír Vávrů jako rozhodčí, Michael Bambula 'koučoval' tým a Tomáš Niederhafner řídil výsledkovou tabuli společně s Josefem Kolbou, dalším z organizátorů ligy.

Začalo se hned a bez gólových okolků, Vojtěch Hynk vstřeluje první po pár minutách zápasu, asistuje Jan Polák Jr. Za další asistencí u gólu Vojtěcha Hynka stojí Marek Novák, nejvyšší žák týmu s potenciálem dobrého obránce, 2:0. Vojtěch Hynk dovede i přihrát a právě Marek N. z větší vzdálenosti proměňuje střelou tahem, ta zapadne za brankáře Telče, který měl zastíněný výhled. První třetina končí záhy po této gólové střele, Orel jednota Telč prohrává o 3 góly. 

Druhá část přátelského zápasu vyjde gólově na prázdno, oba brankaři udrží čisté konto, snaží se i nejmenší na obou stranách, náš Jakub Černoch hraje svůj první zápas s číslem 17, Matouš Jiráček na straně Telče se zapojuje také a zapadne bojovností mezi starší, zápas zároveň prožívá na 100%.

Třetí třetina přinese opět tři góly, poměrově ovšem na tom bude tentokráte lépe Telč, Ampapa komplikuje Třešti hladkou výhru, když dvakrát překonává Prokopa H. v bráně, nejdříve s asistencí Plška, pak přihrává Mašater, orlové z Telče se vrátili do zápasu a dotahují na 3:2. Důležitý gól zápasu, který lavičku Třeště opět uklidní, se zrodí z přihrávky Kryštofa Zažímala, síť rozvlní Matouš Trojan, žáci Orel jednota Třešť vyhrávají 4:2. 


Žáci orlů z obou měst po skončení přátelského utkání.


Děkujeme všem trenérům!


Stále můžete přispět na florbalové hole pro ukrajinské děti, které se budeme snažit zapojit do tréninků žáků ve městě Třešť. 





No comments: