Thursday, April 14, 2011

HRA ORLA V PRAZE

V pořadí druhý dokument z dílny Miloše Kameníka o futsalovém týmu zeleno bílých s názvem HRA ORLA bude mít svou pražskou premiéru 15.4. v rámci festivalu PAF - přehlídka amatérských filmů. Dokument, jenž poprvé okusí divácké prostředí mimo Třešť, bude k vidění v prvním bloku festivalu v kině Ponrepo od 17:45. Samotný film poběží cca od 18:45.

Dokument si svoji premiéru odbyl ve Sportbaru v Stodolní třešťské ulici, když jej shlédli především hráči a pár pozvaných příznivců a známých klubu. Byl hodnocen orly jako slušný kousek, který má svou dobrou výpovědní váhu. Legendární jsou peripetie předcházející dodělávce dokumentu, jenž za svůj vznik vděčí dvojici Kameník-Doudová. "Čekali jsme dlouho na finální verzi, nakonec to ovšem stálo za to...", řekl o krátkém filmu z dílny Natvrdlích a jejich režiséra současný kapitán Niederhafner.

"Orlové zažívají podobné výkyvy v sezóně jako tehdy, dokument je tedy stále aktuální," tvrdí s lehkým úsměvem Miloš Kameník. V roce natáčení za ORT ještě hrál kupříkladu obránce Soutor a zápletka je vystavěna kolem tehdy kontroverzního hráče Emila Riesse, jenž se tento rok profiloval jako hráč pracující pro tým. Zveme tedy pražské příznivce, včetně čestného prezidenta klubu Marka Novotného, na promítání do kina Ponrepo.

7 comments:

Anonymous said...

musím popravit časový údaj. film se hraje na konci prvního bloku, který začíná v 17:45, pokud by někdo chtěl dorazit až na Orly, tak odhaduju, že začnou okolo 18:45. v porotě zasedá i Vít Klusák - režisér filmů Český sen, Český mír nebo Vše pro dobro světa a Nošovic, tak jsem zvědav na jeho názor:)
Kami

Anonymous said...

No už jsme v Praze !!! Takže Český lev za rok 2011 je jasný - Miloš Kameník - režie, no a pak už snad jen Oskar v americe. Miloši nandej jim to. OREL, OREL.
P.S. Za zvuk lva ani Oskara asi nedostanem, škoda.
Radoš

Anonymous said...

Hra Orla včera získala cenu za nejlepší dokumentární film. O podobě filmu jsem pak vedl s porotou docela zajímavou diskuzi.
Kami

Anonymous said...

Tak to je super, Miloši moc a moc gratuluji a přeji Ti mnoho dalších filmových úspěchů. Fakt máš asi talent.
Radoš

Anonymous said...

No, to nevím:) Ale asi mám na tohle větší talent, než na fotbal.
Kami

Anonymous said...

:-) Haufy

Anonymous said...

krutý! už se těším, až to konečně uvidím! ondra