Friday, December 24, 2010

Vánoční meruna = fotbalová pohoda


V čase vánočních svátků dali orli zapomenout na prozatím tragické vystoupení ve futsalové okresní soutěži. Více již reportér blogu přímo z místa konání.

Je krátce před 14 hodinou a do haly míří orlové všech kategorií. Členové týmu, fanoušci, exčlenové týmu, sympatizanti, aby v tento sváteční den sehráli tradiční fotbalové klání - vánoční merunu. Po krátkém občerstvení se hráči rozdělují podle barev na tým bílých a tým barevných. Díky přítomnosti obou Šebestů je na každé straně kvalitní golman a klání může začít. V dresu bílých se střídají takové hvězdy jako jsou kapitán Tomas Sneider neider, Hýňa, Emil Riess, Jan Makelle, Petr Brabenec, posléze příchozí Borodin, Pavka Kubala a další neméně známé tváře. Dres barevných hájí například Džany Dukla Jihlava, Majda, Vojťák, Petr Kubala, Lukáš Kubala, Radim MUKI Kubálek, Ondra a mnozí další.

Samotné utkání nabídlo několik pohledných akcí, ale i současnou bolest orlů - neproměňování tutových šancí a mnohdy špatná hra směrem dozadu. Kvalitu a fyzický fond nakonec prokázali barevní, kteří své soky přestříleli v poměru 8:4, když před pomyslnou pauzou vedli bílí 4:3. Za zmínku stojí výkon Petra Kubaly, který si krom 3 golů (některé statistiky hovoří dokonce o čtyřech) a jedné asistenci připsal také několik nepublikovatelných výrazů na adresu spolu i protihráčů a rovněž tvrdý zákrok na golmana Šebestu st., kterému však nakonec byla udělena žlutá karta za simulování.


Dobrý dojem z podařené hodinky sportu tak dal zapomenout na prozatím nevalné výsledky ligového áčka.

Takže nakonec díky všem, kteří si přišli začutat, krásný zbytek vánočních svátků a v novém roce zachovejte přízeň zelenobílým barvám. Když se nebude dařit na hřišti, jistě to půjde na večírcích, protože v této soutěži orli jednoznačně kopou první ligu. Dýchánek 23. prosince budiž toho důkazem :o)

No comments: