Sunday, December 12, 2010

ORT vs. 1. FC BERSECKERS

Již několik dní před duelem bylo jasné, že ORT tentokrát nebude mít k dispozici ani zdaleka tolik hráčů jako v prvním dvouutkání minulý týden. Ještě v pátek měli na Týmuj.cz potvrzenou účast tři hráči, já coby brankář, Hýňa v roli útočníka a Vojta organizující zadní řady.

Na popud kapitána jsem zajistil i přítomnost nového hráče o kterém proběhlo nedávno hlasování-Filipa Nešpora. Po počátečních obavách o sestavu se nakonec ORT sešel celkem v hratelné sestavě: Šebi, Vojta, Hýňa, Emil, Pavka, Piny, Luke a výše jmenovaný Filip. Soupeř s v posledních chvílích zformoval do celkem silného seskupení a chvíli po osmé se mohl ozvat úvodní hvizd sudího.

V prvních minutách se toho na hřišti moc nedělo, oba týmy jakoby se oťukávaly. Skóre se měnilo až někdy v polovině první půle, kdy útočník Berseckerů vyslal chytrou střelu přes naší obranu, jeho projektil jsem v pádu vykopl ale bohužel do míst kde stál hráč soupeře a dorazil míč v podstatě do prázdné brány. Pár minutek po rozehrání se Bersekers opět řítili do přečíslení, z úhlu vypálili a míč proletěl mezi mnou a přední tyčí opět do brány. Za stavu 0:2 ale Orlové neusnuli a dostali se do několika slibných situací, brankář soupeře ale jejich snažení zlikvidoval. Jelikož jsme žádnou z vypracovaných šancí nevyužili, skóre po půli se neměnilo.

V druhém dějství jsme se již dokázali prosadit, po skrumáži před Berseckerskou bránou se do míče opřel sváteční střelec Vojta a jakousi žabičkou překonal překvapeného Šťoucha. Radost z vstřelené branky ale kazily špatně a hlavně zbrkle rozehrávané auty a za několik minut i zvýšení na 1:3. Skóre se pak postupně snažili za Orly změnit postupně Hýňa, Emil i nováček Filip ale všichni si vylámali zuby na solidně chytajícím brankáři a svoje loženky neproměnili. Až po dlouhém nákopu z naší poloviny si na balón naskočil poslední jmenovaný a mírným pozměněním dráhy letu vsítil druhý gól ORT a svůj první v našem dresu-2:3. Ke konci zápasu jsme ale klasicky odpadli a někteří také klasicky přestávali hrát, proto se opět měnilo skóre kdy jeden z útočníků soupeře napálil skákavý míč pod břevno naší svatyně.

Poslední změna stavu přišla po sporné situaci, kdy se do šance řítil úderný Libas, Pavka mu s mírným přistrčením zkřížil cestu a Libas po nárazu do mě padá na zem. Sudí píská faul a po mých protestech že do mě naběhl vysvětluje že faul byl Pavlův. Ať tak nebo tak Bersekeři rozehrávají standardku. Rozehrávají do strany a pálí přímo na bránu. Přes protihráče Maryho, který si na standardku stoupl přede mě a sínil mi, jsem již na střelu nestačil zareagovat a míč pode mnou proletěl do sítě. Stav 2:5 už do konce utkání vydržel.

A jak zhodnotit výsledek? S ohledem na naší sestavu a na kvalitu soupeře dobrý... Ale musím konstatovat že jsme opět měli na víc! Jenže naše nedisciplinovanost a u některých hráčů i nechuť jít za jím ztraceným míčem, nesledováním hry a další negativní faktory nás ve výsledku připravují o body. Příští dvouzápas by to chtělo už pořádně bodovat a s tímto přístupem to nebude nejlehčí...

No comments: