Monday, November 16, 2009

ORT ve stopách brněnské KOMETY

Jak již titulek napovídá, po víkendu si hráči ORT mohou připadat jak hokejisté extraligové Komety Brno. Příčina? V obou zápasech orli promarnili nadějné vedení a z obou zápasů nakonec odešli poraženi. Body žádné, hra nebyla špatná, ale tentokráte se nedařilo dodržet striktní defenzivní taktiku.

ORT : BERSECKERS 3:6 (1:2)

goly ORT Boro, Pavka, Majda

Mladíci z týmu Berseckers byli připraveni odčinit ostudu z prvního kola, kdy za blíže nespecifikovaných okolností nemohli nastoupit v nejsilnější sestavě a od týmu FLYERS dostali nášup v podobě deseti golů. V sestavě se objevili i hráči Soutor a Kubala Pavel, tj. hráči, kteří v minulosti hájili barvy zelenobílých. Úvod utkání se nesl v opatrném duchu a ve vzájemném oťukávání. Do vedení šli Bersekři po chytré, ale nenápadné střele, která propadla mezi nohama obránce ORT a následně i mezi nohama Šebiho. Zanedlouho však bylo vyrovnáno - do úniku se dostal Majda, jehož střelu golman ještě vyrazil, nicméně na tvrdou a přesnou dorážku Bora byl již krátký. Hra se opět přelévala ze strany na stranu, orli se prezentovali pěknou šancí, kdy Vojta z bezprostřední blízkosti orazítkoval tyčku. Do vedení však šel opět soupeř po pěkném hokejovém blafáku. Ještě před tím se však výborným obranným zákrokem prezentoval Boro, když s nasazením vlasntního těla vykopl míč směřující za záda již překonaného Šebiho. V poločase tak svítil na ukazateli stav 1:2 v neprospěch ORT. Do druhého poločasu však orli nastoupili jako vyměnění a útočná dvojice Majda - Pavka za pár minut utkání obrátila na 3:2 ve prospěch ORT. Tento stav bohužel nevydržel příliš dlouho. Po golu na 3:3 se Bersekři ujali vedení, které pojistil tvrdou a přesnou ranou s přímého kopu Pavel Soutor. Následovalo několik nepřesných a zmatečných výroků rozhodčího Skurčáka, což vyústilo v šestý faul ORT a následnou penaltu, kterou však hráč Bersekrů nasměroval pouze do břevna. Následovala však další penalta, kterou golman soupeře proměnil a stanovil tak konečný výsledek na 3:6.

ORT - TORPEDO 5:6 (4:2)

goly ORT Pavka, Majda, Ondra 3x

Do druhého utkání vstoupili orli povzbuzeni dobrým výkonem v předešlém utkání a s předsevzetím lepší obranné hry. Po obligátním úvodním oťukání si vzal slovo batelovský obránce, který udělal z hráče ORT statisty a nabídnul luxusní příhru svému kolegovi z útoku, pro kterého nebyl problém zasunout balon z 10 cm do sítě. Vyrovnání však na sebe nenechalo dlouho čekat. Špína ve středu hřiště obral o balon soupeře a vybídl ke skorování Ondru, který nezaváhal. Gol orly povzbudil a začali hrát mnohem aktivněji. A aktivita se vyplácela. Nejdříve Majda krásnou přihrávkou vysunul Pavku, který neméně povedeným blafákem vsítil druhý gol, aby pak třetí gol vsítil sám, když skoroval přesnou střelou pozemi. V mezidobí však Torpedo stihlo vyrovnat střelou, která jistě byla chytatelná. Do poločasu však orli odskočili opět na dvoubrankové vedení, když z přímáku trefil řádnou dackou Ondra přesně mezi golmanovy nohy. Nastolená hra i tempo však orlům po přestávce nevydrželo. Hned po zahájení druhé půle batelovští snížili opět nenápadnou střelou. Po důrazu Bora, Kubyho a Ondry před bránou soupeře vstíli posledně jmenovaný svůj třetí gol v utkání a ORT odskočili znovu do dvoubrankového trháku. A pak přišel zřejmě rozhodující moment v utkání, kdy Kuby po ideální přihrávce Ondry z bezprostřední blízkosti trefil pouze břevno... Následně batelovští výrazně přidali a byla jen otázka času, kdy se bude skóre měnit. A skutečně se měnilo, žel bohu goly padaly jen do orelské sítě, ten poslední v čase 1:12, kdy batelovský hráč z úhlu trefil přesně k bližší tyči. Znavení orli již nenašli fyzických ani psychických sil na vyrovnání a i ze druhého utkání odešli ze skopenými hlavami.

Po utkání vládla skleslá nálada, neboť orli sahali v obou utkáních po bodech. Obzvláště ve druhé byly body opravdu na dosah ruky. Nutno ovšem podotknout, že oba týmy byly velice kvalitní, o to více však orli mohou litovat, že utkání nedotáhli do zdárných konců. Obzvláště když pak byli svědky utkání TORPEDO - BERSECKERS, které skončilo 5:4...

Fanoušky a sympatizanty zveme na další utkání, které se bude konat 13. prosince. Soupeřem orlů bude veletěžký tandem FLYERS a PALERMO Jihlava.

V mezidobí zveme všechny čutálisty na pravidelné tréninky do haly, které začínají 28. listopadu v 18 hod. O dalších podrobnostech budeme informovat.

2 comments:

Anonymous said...

Gratulace k hattricku, škoda, že se neporazil aspoň Batelov:-).

Dobře se to četlo, Borodina jako kdybychom viděli.

Držte se, Makelele a Haufy.

Dzanek said...

Nechci bejt rejpal, ale pokud vím, příprava ORT na sezónu byla oproti jiným sezónám nulová. A někde se to projevit musí. Toť názor můj.