Friday, November 06, 2009

THE ONE AND ONLY

Tomáš Niederhafner, exkapitán touto dobou v kanadském Vancouveru, hrající za barvy White Rock Burnaby, se prostřednictvím těchto stránek klubu ORT spojil se svými spoluhráči před první zápasem a posílá vzkaz všem hráčům tohoto elitně zelenobílého klubu, který v sobě přechovává tradice fotbalu, tak jak je znám ze starých dobrých časů fair play, což bychom snadno mohli brát jako opravdovou vzácnost v době, kdy na fotbalových trávnicích a v halách vidíme spíše divadelní představení.

"Zdravím všechny hrdé hráče klubu, který má bezesporu svou nezaměnitelnou tvář, klubu, který nosí zelenobílé barvy a zdobí jej BOJOVNOST. S obavami o osud tohoto mého tak trošku "dítěte" jsem odletěl za oceán. Teď stojíme my všichni, já myslí společně s Vámi, před prvním zápasem, není důležité, o který klub jde. Přeji nám všem, abychom nenechali zaniknout klub, který jsme si my sami vybudovali. Jsem vděčný za léta společných zážitků. Doufám, že stejně jako já si uvědomujete, co všechno bychom ztratili, kdyby se stalo to, co se Čechům stává často, a nechali jsme tradici zemřít z lenosti a pohodlnosti. Staňte se tedy všichni stejnou součástí ORT a hybateli stroje. MY JSME TÝM - JEDNO TĚLO."

Se slzami v očích odchází exkapitán z rozhovoru pro blog, který se odehrál v centrální knihovně jedné ze čtvrtí Vancouveru - Burnaby. Odjíždí na tréninkový víkend do New Westminsteru a výmluvně ukazuje tašku s logem White Rock Burnaby. "Góly jako bych střílel stejně za nás", říká, když mizí v útrobách schodiště knihovny. Uvidíme tedy, co přinese zítřek.

1 comment:

Anonymous said...

Pozdrav do daleké Kanady letí na křídlech Orlů z Třeště pro vás kluci (Tome a Honzo). Myslím, že klub nezanikne a bude v letošní sezoně fungovat tak jako dříve a to především díky Kubymu juniorovi, který se ho ujmul a maká na tom, aby jsete se do klubu po návratu z Kanady mohli vrátit. Tak čus za všechny Orly Radoš "C".