Monday, November 09, 2009

Na úvod 3 body

Vstup do sezony přinesl orlům zisk tří cenných bodů za vítězství nad týmem EUROCLUBU. Ve druhém utkání orli narazili na sestupvšího z okresního přeboru - tým FC Kněžic. Statečný výkon však k úspěchu nevedl a orli si utrpěli porážku 0:3. Do prvních dvou utkání v sezoně zasáhli v brance Šebi, v obraně Radoš (C), Vojta, Špína a Boro; v útoku pak Kuby ml, Hýňa, Ondra, Lukáš, Pavka a Emil.

ORT - EUROCLUB 3:1 (2:1)

branky za ORT Kuby ml (na obě Hýňa), Pavka (unassited - prošel sám celé hřiště :)

Do úvodního utkání sezony vlétli orli dostatečně nabuzeni a z první šance hned skórovali. Ťukec před bránou zakončil Kuby ml. po příhře Hýni. Na časomíře v tu chvíli svítilo neuvěřitelných 19:57! Zřejmě nejrychlejší goal v historii ORT. Hráči Euroclubu byli zjevně zaskočeni a v následujících chvílích na palubovce dominovali orli. Své šance však nevyužili a tak následoval trest - po rychlé mezihře ve středu hřiště pálil hráč Euroclubu a jelikož Šebi se poroučel rychle k zemi, balon zapadl přesně do vinglu - vyrovnáno 1:1. Poté opět přidali pod kotlem orli a výsledkem byl druhý goal, který byl velmi podobný tomu prvnímu. Kuby ml. skoruje po pěkné Hýňově přihrávce. Do kabin se šlo za stavu 2:1 pro ORT. Ve druhém poločase však začali dominovat hráči Euroclubu, když dobrým pohybem a presinkem nutili hráče ORT k chybám. Ty však zůstaly nepotrestány, naopak od poloviny poločasu se opět orli chopili taktovky. Velké šance nevyužili postupně Hýňa, Kuby ml., znovu Hýňa a následně i Ondra. Uklidňující třetí goal pak přidal Pavka, který krásně prošel celým hřištěm a přízemní střelou překonal golmana Euroclubu potřetí. Ve zbylé části utkání již orli pozornou hrou soupeře k ničemu nepustili, vyjímka byla střela L. Svěráka, který rozezvučel tyč. Na druhé straně kontroval Vojta, který po efektním průniku rozezvučel břevno. Stav se již nezměnil a orli si tak připsali první vítězství v sezoně.

Se třemi body panuje spokojenost, neboť tým Euroclubu posílil o hráče MHD Svěráka, nechyběli osvědčení tahouni Forst s Rejchou a do utkání naskočil i hráč Bakaj.

ORT - FC Kněžice 0:3 (0:2)

Co se orlům povedlo v první zápase, zásadně se nezdařilo v úvodu druhého. Po rychlé kombinaci se hráči FC Kněžice ujali vedení a v dalším průběhu dál prokazovali své kvality a jen výborně chytající Šebi a dobrá obranná činnost zabránila dalšímu golovému nášupu. Poctivé bránění však znamenalo chabou útočnou produktivitu, alespoň v prvním poločase. Skore se však měnilo ještě jednou, když soupeř bleskurychle ztrestal ztrátu míče po rozehraném autu. Do druhého dějství orli vstoupili přece jenom o něco aktivněji a hra se opticky vyrovnala. Leč golóvý efekt se nedostavil i přes to, že orli srdnatě bojovali. Třetí goal v síti Šebiho tak znamenal definitivní bodový útrum. Je však nutné uvést, že soupeř byl nadmíru kvalitní a jen dobrá obranná hra uchránila orly od golóvého přídělu. Mnozí si jistě pamatuje na naivní hru se Starletem Jihlava, který orly potupil 11 góly.

Zisk tří bodů za vítězství nad EUROCLUBEM a relativně vyrovnaná partie s týmem FC Kněžice budí dobrého dojmu vstupu do sezony.


Zda-li orli potvrdí dobrý vstup do sezony se přesvědčíme již tuto sobotu, kdy se orli utkají s mladými Berseckers a zkušenými matadory Torpeda Batelov. S druhým jmenovaným týmem orli sehráli v loňské sezoně vyrovnanou partii (2:3).

2 comments:

majda said...

Orli veliká gratulace! Škoda že jsem tam nebyl, ale co se dá dělat. Příště budu už s Námi a dám těm ostatním co jim patří - fůru gólů!!
Hrrrrrrr na ně!!!!

Petr Kubala said...

Taky se přidávám k Majdovi. A koukám, že se proti Kněžicím už nepotkávají jen florbalisté, ale i fucalisti. Snad je v příštím zápase porazíte.