Saturday, February 02, 2008

ORT neskórovalo

Dokumentovaný zápas Orla Třešť proti Salavice FC se vyvíjel slibným směrem, když se v několika šancích ocitl v první půli Pavel Kubala. ORT bez 5 hráčů základního kádru (obrana především) kupodivu vytvořil zodpovědný obraz futsalu, ke smůle všech zúčastněných přišel 4 minuty před koncem gól Salavic. ORT : Salavice 0:1.


Salavice tradičně začínali své výpady ze zajištěné obrany a také čekali bez napadání za polovinou. Tento systém neumožňoval mnoho prostoru pro hru Orlů. Ohrožení v první půli přišlo z dílny prvního útoku, kdy si na precizní centr Hynka Novotného naběhl Pavel Kubala, za záda golmana Salavic ovšem balón nedostal. Prořídlé obranné řady dotvořili Emil Riess a Ondřej Vít, kteří dobře sekundovali zkušený obráncům Radoši Budařovi a Petrovi Šplinarovi. Sebevědomou hru prokazoval zejméně hráč brněnského Krpole Ondřej Vít, které vypracoval pár pěkných šancí a dobře a zodpovědně bránil. Na konci první půle a po začátku druhé ORT tlačilo Salavice do úzkých. Právě na sklonku první půle přichází moment, kdy brankář zmatkovitě vybíhá proti rychlonohému Novotnému, jenž společně s dalšími hráči 'zatopil' v posledních vteřinách. Jak ostatně několikrát před tím tak i po této situaci ochozy zaúpěly s pocitem zmaru z nevstřelné branky.

V druhé půli zahrál hostující brankář proti pravidlům, ORT respektive samotný Pavel Kubala rozehrával standardní situaci. Bohužel ani tuto příležitost hráči nevyužili. Pak přichází neštastný moment pro ORT, kdy vše začíná ve středním pásmu, Jan Makeĺ byl přelobován, Emil Riess se nestihl vrátit, když pokrýval podle svých slov svého hráče a Radoš Budař nedokáže zabránit gólu v přečíslení (2 na 1).


Prozatimní trenér ORT Tomáš Niederhafner hodnotí zápas slovy: "Byl to úctyhodný výkon. Až na nějaké zbrklé výlety neobránců si obrana vedla velice dobře. Chybělo nám to, co nám chybí už léta, nedokázali jsme vstřelit gól. Jedna z mála chyb ať už Makela nebo podle mého názoru Emila Riesse vedla bohužel ke vstřelení jediného a rozhodujícího gólu. Velice oceňuji golmanův výkon v zápase. Chválím Hynka Novotného za jeho pasy, Ondřeje a Petra v obraně."

2 comments:

ondra said...

Pěknej report Tome! ještě tam chybí břevno, co nastřelil Lukáš, na druhou stranu roger vytlačil jednu střelu taky na tyč a pak to šlo ven.. S hodnocením souhlasím, ještě bych vyzdvihl rogera, kterej pochytal co mohl. Ale jinak to pro mě osobně byl nejlepší letošní týmový výkon. Poctivá a zodpovědná obrana, dobrý útok. A jako již po několikáté chybělo ono pověstné štestíčko. Tak snad příště, je to sice škoda, ale myslím, že jsme prohráli se ctí, ne?

Anonymous said...

Přesně tak, hezkej report. Poulíček hadra, Tome!