Sunday, November 19, 2006

Ztracené body v pohledném matchi

Orel Futasala Club vs. Salavice 0:0
Orel Futasala Club vs. SB Euroclub 9:3

Tým Orla TJ bohužel nepřetavil soustavný tlak v prvním zápase ve vedení. Nepodařil se vstřelit ani jeden gól, který by mohl pro Orelský tým do budoucna hrát velkou roli v bojích o postup. Tečkou dokreslující marné dobývání byl perfektně rozehraný roh v posledních sekundách druhé půle, kdy se podařilo Petrovi Šplinarovi najít skulinku a míč prošel až k Tomáši Niederhafnerovi, který z metru vší silou pálí nad. Výborný výkon golmana soupeřů připravil Orli o body. "Prakticky každý mohl dát gól", prohlásil po zápase hostující hráč na postu obránce Lubomír Lysý.
Utkání ovšem nelze zcela jednoznačně hodnotit záporně. Jednalo se o kvalitní výkon a dobrou kombinační hru Orlů, již jsme často nebyli svědky. Několikrát se ozývali tyče. Ke konci ovšem jako by se někteří báli výzvy rozhodnout zápas. Na druhou stranu Salavice také nebyli zcela bezzubý tým a zahrozili brejky. Martin Šebesta uhájil svou kasu a podle zápisu svůj historicky první 'SHUT OUT'.

Druhý zápas byl ovlivněn červenou kartou udělenou hostojící opoře SB v předešlém utkání. Karta byla udělena za jednoznačný faul, který byl ovšem možná příliš přibarven obvyklým jekotem 'fotbalistů' upozorňujících sudího jak moc to bylo závažné. Nicméně vyzdvihněme pár momentů ať negativních či pozitivních. Jasná převaha Orlů a její momenty: Radoš Budař nevracející se zpět na svůj post - zbytečný hlad po gólu??; super nahození golmana Šebesty a zakončení Kubálka Jr. ; obrana Majda Vojta a jejich jednoznačná převaha kladných bodů - za jejich působení na hřišti padlo 7 gólů do soupeřovi kysny; Lukáš Kubala a jeho návrat ve velkém stylu 2 banány a jedna asistence ; Majda ztrácí zbytečnou klikou balón jako hráč na posledním postu ; dalekonosná technická střela tečí končí v bráně od kapitána Budaře ; Pavel Soutor poprvé jako host skóruje zcela pohodlně do odkryté klece po výborné přihrávce od Kubálka Jr. ; golman Šebesta zachová chladnou hlavu a v napjaté situaci na zemi nezahraje rukou za brankovištěm.

No comments: