Monday, November 20, 2006

Orelská florbalová liga začala!


V sobotu 18.11.06 se účastnila naše orelská omladina florbalového turnaje, který se konal v Kněžicích. Před samotným začátkem bylo stanoveno, že již sobotní výsledky se budou započítávat do florbalové ligy mužů.

Do Kněžic vyjely dvě plná auta značky Škoda 105. Orel Třešť hrál ve složení: gólman – Kamil Hamerník, obrana – Lukáš Nosek, Jan Roháček, v útoku se střídali Lukáš Nosek, Petr Kubala a Zudík.

Nyní k samotnému průběhu turnaje. Do kněžické tělocvičny se sjelo 6 týmů. S ohledem na menší hřiště se hrálo systémem 3+1. Do turnaje vstoupilo naše mužstvo nadějně. Již w prvním poločase vedl náš tým nad favoritem Moravskými Budějovicemi 2:0! Zápas nakonec skončil výsledkem 3:3, což byl první, ale i zároveň poslední bod, který se podařilo vybojovat.

V prvním poločase skoro každého zápasu předváděl třešťský výběr pohlednou a efektivní hru. K vidění byli hezké kombinace i zakončení. V druhém poločase nastoupil tým vždy jako vyměněný. Každý hrál sám na sebe, což mělo za důsledek jednak fyzické vyčerpání, ale hlavně méně gólů v soupeřově síti.

Vyzdvihl bych především výkon gólmana Kamila Hamerníka, který předvedl bravurní výkon. Za góly, které skončili za jeho zády, většinou nemohl. Naopak obrana, to byla velká slabina Třešťanů. Po většinu zápasu bylo mužstvo nuceno dotahovat výsledek, což byla i jedna z příčin mizerné obrany. Co se útočných snah týče, velkou porci gólů zařídil především útočník Martin Nosek. V závěru turnaje mu však povolily nervy, za což byl několikrát vyloučen.

Kde hledat příčiny toho, že jsem skončili poslední? Musím připomenout, že naše mužstvo místy připomínalo polní lazaret. Martin Nosek měl potíže s patou, Lukáš Nosek měl naraženou čelist, Petr Kubala a Jan Roháček lavírovali po celý turnaj s bolavými koleny.

Určitě byla na naší straně snaha náš tým posílit, leč, přes velké vypětí se to nepodařilo. Jak určitě víte, termín turnaje v Kněžicích kolidoval s zimní futsalovou ligou. Jinak by asi nastoupil trochu jiný tým. Ale nevadí. Čeká nás dalších pět florbalových turnajů, kdy jeden se uskuteční i v Třešti. Proto doufám, že se příště podaří sestavit zdravější a disciplinovanější tým.

No comments: