Sunday, November 10, 2013

VELKÁ CENA KONÍRNY 2013

V pátek 8. listopadu odstartoval již XIII. ročník tradiční řežby, tradiční Velké Ceny Konírny. Sýčci na hrázi sýčkovali, třináctý ročník, nezraní se někdo? Naštěstí nikoliv, je třeba hned v úvodu říci, že všichni odešli po svých a to je jeden z pozitivních faktorů celého podniku.
Do zápolení mezi žlaby se pustily 4 dvojice. A to ve složení: kamraz/matinka, ušín / džany, kája/todík, a konečně kami/martin nosek.
Základní skupina se hrála systémem každý s každým. Plný počet bodů vytěžila dvojice ušín/džany. Skóre 39:8 nepotřebuje dalšího komentáře. Druhé místo v základní skupině vybojovala dvojice kája/todík. Skóre 17:26 a pouze jedno vítězství však staví jejich druhé místo do méně růžového světla. Jeden z přihlížejících dokonce poznamenal. „Tak jestli tohle má být nastupující generace orla, tak to se máme na co těšit. Vždyť ten kokeš to tam hraje úplně sám“. Byl todík alias Vlastík Rodu opravdu tak pasivní? A nebo byl divák zaujatý? Kdo viděl, posoudí, kdo neviděl neví. 3. místo v základní skupině a nakonec i 3. místo celkově obsadila partnerská dvojice kamraz/martinka. Jednoznačně příjemné překvapení celého turnaje. Bojovnost a houževnatost ženské poloviny této dvojice byla pozoruhodná a měla by být příkladem pro mladší playery. Na konečném posledním 4. místě skončila dvojka kami/martin nosek. Od této dvojice se určitě čekalo mnohem více. Produktivní útočník na straně jedné, a dobrý defensman na straně druhé.  Zůstali však svými výkony hluboce za očekáváním. Ani skutečnost, že jeden z dvojice byl pořadatel a druhý pod vlivem nepovolených látek, nevedl k lepšímu umístění.
Do finále postupovaly dvojice na prvních dvou místech základní skupiny a to ušín/džany a kája/todík. Kdo očekával vrchol turnaje, nervy drásající podívanou, ten musel být zklamán. Po první půli byl stav 9:1 pro ušína a džanyho. Druhá polovina se již dohrávala a konečný stav 11:7 tak určil letošní vítěze.
Těsně po utkání se nám svěřil džany se svými pocity. „Tak víte co, vyhráli jsme, ale nadšeni nejsme. V minulých letech jsme tu propotili spoustu triček, ale dneska jsme se sotva zahřáli. Dnes jsme tu neměli vážnější konkurenci a proto nebylo opravdu těžké zvítězit“ doplnil hráč džany.
Na závěr je potřeba doplnit, že dvojice ušín/džany dovršila letošním vítězstvím zlatý hattrick. 1. místo obsadili tito borci letos již potřetí za sebou. A k tomu jim z redakce orla posíláme velkou gratulaci.




1 comment:

Anonymous said...

Gratulace vítězům :-) Mango