Monday, November 25, 2013

ERC přidalo kvalitu ORT

Velkou stár celého hracího dne 24.11. byl Přemysl B., který bojoval svůj vlastní boj. Orlové vběhli na palubovku tentokráte skoro v plné síle a přes všechny obavy to bylo znát. Proti Doupí se po počátečních smolných 4 tyčkách štěstí nakonec plně obrátilo na naši stranu 4:2, zatímco v druhém utkání jsme po dlohém vedení 2:1 prohráli 3:2.

Filip Rejcha proti Doupí rozehrál svůj um a i z větších vzdáleností začal bráně hrozit, několikrát společně s dalšími razítkoval tyč, jednou z pokutového kopu. Po prvním kontru z druhé strany ovšem ORT inkasovalo, když propadla obrana. Do hry vrátil nejstarší futsalový klub soutěže další hráč Euroclubu Pavel Forst, jenž technickou střelou překrytou těly hráčů dokázal překonat brankaře Doupí. Pak už úřadovala dvojice Kokejl Rejcha a diváci viděli pohledný zápas. V tomto utkání debutoval Filip Vejmělek na obranném postu, ve zkoušce důstojně obstál, dokonce si připisuje asistenci na gól.

Utkání proti KKO bylo nejdříve podle stejného scénáře, když musela zeleno-bílá dohánět náskok soupeře, to se podařilo unikátní střelou z úhlu Karlu Kokejlovi, vystřelena s razancí prošla brankařovi mezi tělem a tyčí, srovnáno. Vedení klubu přinesl opět Filip Rejcha - pohotovou střelou zpoza hráče, která zapadla přímo k tyči. Druhou polovinu přešli orlové do defenzivy a tradiční smolné chvíle si vybraly čas v posledních 10 minutách. Nic nedokázal zvrátit ani bývalý kapitán, jenž v posledních sekundách ještě vybídl ke skórování Vlastu Roda. Po smolném gólu z rohu, míč si nachází stejnou cestu do naší sítě jako srovnávací střela Karla Kokejla do soupeřovy, přišel 'error' obrany a branka na 3:2.

Orelský futsal se nepochybně zkvalitnil a urval první body. "Chybí nám sehranost, ale bylo to dobré", ohodnotil výkon bývalý kapitán Ondřej Vít, jenž vážil cestu až z moravské metropole.

1 comment:

Anonymous said...

Velká pochvala za výkon patří našemu brankaři.
Radoš