Monday, November 18, 2013

První hrací víkend body nepřináší. Orlové byli dvakrát poraženi

Do prvního dvojzápasu zelenobílí nevstoupili zcela ideálně. I přes veškerou snahu nakonec sobotní odpoledne mělo příchuť hořkých proher, což samozřejmě znamenalo ztrátu možná jindy reálných šesti bodů.

V prvním zápase, který byl na programu o půl jedenácté dopoledne se tým Orlů postavil rezervnímu týmu Atis Jihlava B. Mezi tři tyče se tradičně postavil Martin Pavouk Šebesta, před nimi se střídala obranná trojice Rejcha, Hradecký, Forst a v útoku proudila mladá krev v podání dua Kokejl - Rod doplňována infuzemi Pavla Forsta, v druhém poločase vydatnějším dárcem Filipem Rejchou.

Utkání začalo pro zelenobílé poměrně dobře, již v úvodu se totiž dostal dvakrát do zakončení Filip Rejcha. V obou případech však gólman nadějné střely pokryl. Jihlavští postupně začali tlačit, ale domácí svatyni ne a ne zneuctit. Jihlavští měli ze hry o něco víc, nicméně i zelenobílí se dostali v prvním poločase do několika slibných šancí. Za zmínku stojí akce dvojice Kokejl - Rod, kdy se druhý jmenovaný po dobré přihrávce ocitá sám před brankářem, ale jeho střela si nenašla místo mezi tři tyče. Při změně stran tak oba brankáři drželi čistá konta.

V druhém poločase už na týmu Orlů byla vidět únava a Jihlavští se několikrát usadili v pokutovém území, ale díky dobré práci obrany a troše štěstí stále marně hledali recept na zelenobílou jedničku Šebestu. Mezitím však i Orel hrozí ze slibných brejků - Kokejl po akci Rejchy nastřeluje tyčku, Hradecký břevno, slibná akce, kdy Hradecký vysílá Forsta po lajně do přečíslení končí u jihlavského obránce, který zabraňuje přihrávce na dobře postaveného Roda, který mohl mířit na poodkrytou klec. Zhruba deset minut před koncem se však dostává jihlavský útočník do brejku, který musí gólman řešit vyběhnutím a zákrokem mimo vápno. Bohužel pro Orly přichází červená karta brankáři a dvě minuty hry v oslabení. Brankářské rukavice navléká Pavel Hradecký a oslabení Orlové formují obranu před nepřímým volným kopem, jenž zpočátku dokáží uhlídat, nicméně záhy přichází přihrávka na neobsazeného hráče, který střílí první gól. Posléze přichází převaha jihlavských, kteří postupně navyšují skóre až na onečný stav 0:5.

Dobrá zpráva přichází po zápase, kdy Orlové mají zápasovou pauzu a mohou tak nasbírat síly na další match proti Kavčím horám Polná, do kterého nastupují pouze ve čtyřech s brankářem Vlastou Rodem, obrannou trojicí Hradecký - Forst - Rejcha a jediným útočníkem Karlem Kokejlem. Před zápasem vyhlídky nebyly růžové, nicméně i v tomto matchi dokáží Orlové zpočátku hrát vyrovnanou partii. Polná má opět trochu navrch, ale Orel na obdržené góly dokáže reagovat a téměř celý zápas drží krok. V obranných řadách nakonec zaujímá největší místo Hradecký a Forst s tím, že Rejcha jako předsunutý rozehrávač podporuje v útoku běhavého Karla Kokejla. Toto složení se nakonec jeví jako docela úspěšné úměrně počtu hráčů zelenobílých, nicméně i z tohoto zápasu Orel odchází poražen výsledkem 6:4. O čtyři branky se postarala právě dvojice Kokejl - Rejcha, kdy každý zaznamenal dva přesné zásahy.

2 comments:

Anonymous said...

Škoda, zejména v druhém zápase mohl asi nějaký bodík být. Jak dlouho bude mít náš golman trest, doufám že jen jeden zápas a že si ho již odstál.
Radoš

Anonymous said...

Ano, na facebooku se vyjádřil, že příští zápas bude. Haufy