Tuesday, November 12, 2013

Snaha potlačit rebélii se nepodařila

ORT vs FC Relebs 7:9. Utkání ve finální fázi vypadalo pozitivně pro orelský tým, který ovšem v počátečních minutách značně tápal po všech směrech, zejména pak jeho starší čtveřice hráčů na hřišti, která se dlouho hledala, aby ve finále dokázala tvořit jen udržovací část týmu.

První polovina brzy změnila skóre na světelné tabuly, když pan rozhodčí Pěnička mačkal jedničku, bylo to velmi záhy po úvodním hvizdu, agilní stonařovský kapitán Příhoda narušoval obranné valy neustále. Hlavně v první polovině se mu podařilo vytěžit maximum. Klasická bolest brankaře zeleno bílých vyplula na povrch hned v první půli, když šel tzv. na zem příliš brzo a byl lehce přelobován. Chyby se kupily i mezi hráči v poli, následovala fatální chyba nejrychlejšího obránce Vojty Knížete, který se našel až ke konci druhé půle. Marně čekal prozatimní manager Niederhafner na nějakou akci dvojice Riess Forst, zatímco se Pavel Forst několikrát individuálně dostal před bránu a ohrozil brankáře stonařovských, Emil Riess se navzdory nastřelení břevna trápil.

Druhá čtveřice fungovala o poznání lépe a dokázala korigovat výsledek, všech 7 gólů pochází z dílny: Kubala, Hradecký (2), Rod (3), Kokejl (2). Klíčovou roli měl Pavel Hradecký, jenž vykřesal naději pro ORT, když se prohrávalo 5:0. Kokejlovi nelze upřít snahu a dobrou střelbu i z větších vzdáleností, která hodně TJ Orel Třešť chyběla v minulých sezónách. Poslední gól pochází symbolicky z dílny Rod - Kokejl, kdy tentokráte velice stabilní výkon korunuje Rod promyšleným přizvednutím balónu těsně před brankářem na spoluhráčovu hlavu, kdy Karel Kokejl dává jediný gól hlavou v tomto zápase, který byl nakonec i díky tomuto momentu pohledný.

Základní věcí bylo opět se obeznámit s balónem a možnostmi na hřišti, což se určitě podařilo, doufejme, že se to projeví v úvodním zápase již tento víkend, kdy opět bude chybět opora týmu Ondřej Vít.

1 comment:

Anonymous said...

Věčně válející se brankář zelenobílých by týmu rád oznámil že pokud nejsou spokojeni s jeho hrou budou se muset poohlédnout jinde... Druhou možností je začít hrát házenou, tam vám to odchytám ve stoje...