Sunday, October 07, 2012

Velká cena konírny 2012



V pátek 5. října proběhl již 12. ročník tradiční řežby Velká Cena Konírny. Seriál se konal jako obvykle v prostorách jízdárny farní konírny v Třešti. Dostavilo se celkem 11 borců, ochotných podstoupit rizika turnaje.

Hrálo se 2 x 2 minuty a to systémem každý s každým.

Na posledním místě skončila dvojice hráčů Kamraz/Kuba. V bojích základní skupiny odešli ze všech zápasů se sklopenou hlavou. „Kluci florbal umějí, jenom holt vůbec nepřizpůsobili taktiku tomuhle šílenýmu prostoru“, hledala vysvětlení sestra jednoho z borců.

5. místo obsadil Majda, kterému z důvodu lichého počtu alternovali Lukáš a Martin Nosek.

4. místo pak vybojovala dvojice Kami/Martin Nosek. „Martinovi to tam prostě dneska nepadalo, navíc si myslím, že vzadu měl hrát Kami, protože ten je v bráně excelentní“, nechal se slyšet Jan Roháček.

Bronzový stupeň obsadila dvojice Vlastík Rod/Johny. Hráč Johny se představil v historii VCK poprvé. „Johny to pochopil velmi rychle, jak se tady hraje. Nebál se soubojů a to je to, co rozhodlo“, odpověděl se spokojeným úsměvem Vlastík Rodu.

Stříbrnou pozici vydolovali hráči Lukáš Kubala / Tojejedno.  Oba, přestože debutanti, byli považováni za černé koně turnaje. Očekávání naplnili bezezbytku. Jediný, kdo tuto vyrovnanou dvojici dokázal porazit, byli pouze pozdější vítězové, nikdo jiný.

Celkové vítězství si odnáší, stejně jako minulý rok, dvojička Lukáš Nosek/Jan Roháček.



„Myslím, že 12. ročník VCK se povedl. Úplně poprvé se nám tu představili tři noví hráči, a musím říct, že se rozhodně neztratili. Nikdo se nezranil a to se taky počítá. Rovněž děkujeme farnímu úřadu v Třešti, konkrétně panu farářovi, za zapůjčení těchto pro nás již legendárních prostor“ , svěřil se na závěr jeden z organizátorů.

No comments: