Wednesday, October 24, 2012

Klínarka přes rameno Žabáka 2012

Kapitán je zvolen. Svojí pásku nesundá Ondřej Vít. Orli ovšem nepříjemně poškodilo nové nařízení, které vyřadilo produktivního obránce Jana Svěráka z kádru ORT. Oslava fotbalem z Eura 2004 a filmem orámovala nadcházející sezónu a ztracenou svobodu kmenového režiséra, když po roce Klínarka znovu ožila zelenobílými krepáky nad barem.

ČR versus Nizozemsko 2004. Na vzpomínkovém promítání v kině Máj se ukázal nemalý počet diváků. Díky ochotě HWZ si mohli příchozí vychutnat bonbónek, orli dohodli rozhovor s reprezentační brankářskou dvojkou z roku 2004 - Jaromírem Blažkem a dvojice Pavel Forst a Jan Kameník jej realizovala s profesionálním odleskem v jihlavském knihkupectví OP. Kapitán mladších žáků TJ Slavoj Třešť pak na pódiu kina vylosoval z kopačky výherce čerstvě signované knihy "Bláža, moje pravda". (rozhovor bude brzy k dispozici na youtube)

Když daly lišky z Klínarky dobrou noc a přihopkali první zajíčci, večer mohl začít. Organizátoři pracovali jako trubci, aby vyhověli všem. Data projektor byl konečně připravený. Nalévalo se humpolácké pivo Bernard 11 do půllitrových sklenic a Petr Brabenec přezdívaný Petr Brabenec míchal do vymíchání zásob pina coladu.  Filmové premiéře ŽABÁK DO DEŠTĚ:PŘÍBĚH Z TŘEŠTĚ předcházela projekce filmu IVANOVO LHŮTA, kulturní hodinové vyžití bylo doplněno rozhovory s protagonisty a na půdě této malé třešťské zoo to hučelo v sále při krvavě věrných scénách z filmu HWZ. "Já jsem byl nemocnej, tak jsem trochu ztratil na váze," přiznal se herec Uhlíř, jenž v novém filmu má roli muže s nadměrně osvaleným hrudníkem. 

Několik hodin po půlnoci, kdy zela prázdnotou i  flaška od likérky Drak, se rozpoutala bouřlivá zábava, kterou rozdmýchával kouřem z doutníku Miloš Kameník a hudebně podporoval Andrew Weed. Právě DJje si vyvedl zpravodaj bloggu ven ze sálu a položil zásadní otázku: Jaké máte pocity po volbě a jak vidíte budoucnost ORT? 

"Pocity jsou samozřejmě příjemné, je to opět velká pocta", řekl blogu staronový kapitán, ovšem budoucnost růžově nevidí: "Vypadl nám klíčový bek, ostatní hráči nechtějí riskovat zranění".  První co udělá 6.nejlepší střelec minulého ročníku: "Je potřeba u hráčů zjistit, zda-li mají skutečně chuť hájit barvy zelenobílých tak, aby byl dán dohromady odpovídající počet hráčů, snad se to podaří a tým se zachová."

ORT děkuje: kinu MÁJ, knihkupectví OP Jihlava, FC Vysočina a Městské knihovně Třešť.

1 comment:

Anonymous said...

A že jich tam hopkalo:-).

Kubánec