Monday, January 24, 2011

Víc bodů než za celou sezonu

Neděle 23. 1. byla ve znamení tří zápasů. Kromě řádného hracího dvoukola čekal orly ještě zápas se Stonařovem, který překvapivě kývl na opětovné utkání kontumovaného v neděli 16. ledna. Za toto patří hráčům Stonařova respekt a poděkování. Snad tuzemák bude chutnat :) Nyní k samotným zápasům.

ORT : EUROCLUB 2:5 (branky za ORT Venky 2)

K tomuto zápasu není třeba dlouhého komentáře. Hra orlů byla velice špatná a každý hráč nese svůj díl. Chaotická obrana, statický útok, žádná bojovnost. Samozřejmě, kvality soupeře byly více než zřejmé, však samotná sestava EB byla diametrálně odlišná od té, která nastupovala v předchozích letech. Za orly bojovali Šebi, Lukáš, Ondra, Hýňa, Emil, Venky, Pavka a Piny. Nemoc nepustila do hry kapitána Niedera a přes původní předpoklady se nedostavil Boro, kterého zmohl démon sobotního večera. Orli přitom nezačali špatně a brankou z trestňáku vedli. Následně však EB vyrovnal a pak zcela převzal iniciativu. Své vykonalo i zranění Hynka, který byl z hracího dne zcela vyřazen. Redakci blogu se zatím nepodařilo zjistit, nakolik je zranění vážné. Na druhou půli by nejraději hráči i fanoušci zapomněli. Nebylo opravdu o co stát.

Po zápase se na střídačce strhla výměna názorů, ve které si každý řekl svoje. Výsledkem bylo určení taktiky do dalšího zápasu, výměna postů a odhodlání něco ubojovat.

ORT : Klíďo Píďo TELEČ 4:0 (2:0), branky za ORT Ondra, Nieder, Venky 2

Do druhého utkání vstoupili orli s taktikou "každý svého borca". Soupeř neběhal tolik jako hráči EB, takže hra byla poměrně vyrovnaná. Záhy se ORT dostali do vedení, když golman Teleče nepochopitelně chytil balon před pokutovým územím a trestňák proměnil Ondra. Následně se štěstím skoroval Venky, když zužitkoval dobrou obranou práci Emila. Hráči Teleče přistoupili na "chodící" futsal, takže se fanoušci příliš vzruchu nedočkali. A pokud ano, Šebi situaci jistil. Za zmínku stojí nástup kapitána Niedera na plac, který i přes teplotu pomohl orům. Po nevyužité příležitosti v první půli přišla jeho chvíle ve druhé, kdy po vysunutí přesnou střelou mezi golmanovy nohy zvýšil na 3:0. Hráči soupeře na tento vývoj zareagovali zvýšenou aktivitou, ale gol jim nebyl souzen. Zejména Lukáš, na hranici sebezničení bránil jako o život, stejně jako Pavka, který vykazoval velmi dobrou poziční hru. A vůbec, celá čtyřka bránila zodpovědně a pečlivě a navíc ORT hrozili z brejků. Po jednom z nich Ondra ideálně uvolnil Venkyho a ten zvýšil na 4:0. Hráči Teleče rezignovali a pro Šebiho již nebyl velký problém udržet první nulu v soutěži. Gratulujeme!

Po zápase vládla v šatně zelenobílých spokojenost a odhodlání v odpoledním čase proti Stonařovu přidat další body.

ORT : STONAŘOV 6:5 (4:2), branky ORT Boro 3x, Ondra 2x, Piny

Čas 15:30, znova do boje. Sestava? Místo Venky Boro, který konečně odehnal démona, dále chyběl Emil i Nieder, který cestoval do Prahy kurýrovat nachlazení. Naopak na střídačce byl Radoš, který celý zápas radil, povzbuzoval, zkrátka koučoval. Celé utkání tak odehrála pětice Lukáš, Piny, Boro, Ondra a Pavka, v kase Šebi. Utkání nezačalo vůbec dobře a po pěti minutách orli zaostávali o dva goly a vypadalo to všelijak. Hráči Stonařova pak ale podlehli nepochopitelnému sebeuspokojení a orli zcela ovládli plac. Nejprve snížil po rohu Boro, následně vyrovnal Ondra po ideálním přiťuknutí Pavky, aby obrat dokonal z dokonale sehraného brejku Piny. Mezitím na obou stranách duněly tyče, ale stav se až do poločasu nezměnil. Do toho druhého vstoupili orli s nezměněnou taktikou a dále hráli nesmírně efektivně. Navíc po přiťuknutí Lukáš zvýšil Boro a po efektní patičce stejného hráče dokonce Ondra na 5:2. Pak ale zapnuli také hráči Stonařova a začali orlům zle zatápět. Výsledkem bylo vyrovnání cca 2 a půl minuty před koncem. V čase 1:14 Radoš vzal time out a orli zkonsolidovali poslední síly na obranu remízového stavu. Nicméně, hráči Stonařova až příliš mysleli na útok a zapomněli na zadní vrátka. Pavka tak vybojoval míč, který po lajně hodil na Ondru a ten skluzem naservíroval Borovi, jenž v čas 00:16 rozvlnil síť soupeře pošesté! Do konce zápasů se již nic podstatného nestalo a tak šestice orlů radostně oslavila zisk dalších bodů.

Dodávat cokoliv jiného než slovo BOJOVNOST je zbytečné. Bez bojovnosti vyhrávat nelze.

Díky všem, kteří tento výsledek mají na triku a všem, kteří se o něj JAKKOLI přičinili. O dalším vývoji bude redakce informovat, orly čeká ještě 5 zápasů ve skupině "U", první hrací den je 12. 2., následně 5. 3. a 13. 3.

3 comments:

Anonymous said...

Skvělý výkon, lituji, že moje oči neviděly, díky Radošovi jsem měl zprávy přes sms a celé utkání byl s Vámi, pak se odmlčel....musel to být strhující konec.

Haufy

=haufy= said...

Zpráva od Hynka Novotného v plném znění: "Čau, letos je to na pí.., samý zranění. Byl jsem na rentgenu, achilovka snad ok (nepřetržená), zřejmě mám natažený lýtkový sval a achilovku, snad ten doktor ví, co říká, měl tak 2 týdny po škole. Každopádně na to nedošlápnu, zatuhlo to jak prase a kurevsky to bolí, snad to povolí a bude to ok. Jinak DOBŘE OREL. Zdar

Anonymous said...

Fakt dost dobrej zápas, po 5 minutách nikdo nevěřil, že to otočíme, po poločase jsme už věřili ve vítězství, 2 minuty před koncem jsme se modlili za bod a 15 vteřin před koncem jsme řvali jak blázni radostí z vítězství. Já měl 3 infarkty během zápasu, ale přežil jsem to. Kdo neviděl neuvěří co dokáže bojovnost a jak je ten sport plný zvratu. hoši děkuji - radoš.