Wednesday, January 26, 2011

ORT razantně mění politiku - Nešpor má vyhazov

Lidé tvořící v současnosti nejaktivnější jádro ORT futsal klubu se dohodli na razantnějším postupu a změny v politice směrem k novým hráčům. Právě nad způsobem přibírání nových hráčů se vedla dlouhá debata už při slavnostní volbě kapitána na začátku sezóny. Filip Nešpor posloužil jako exemplární příklad nově nastolené politiky a byl vyhozen.

Problematika je samozřejmě všem zcela zřejmá, fotbalová kvalita hráčů, kteří jsou zeleno bílí skrz na skrz neohromí, tým stárne a nemůže hrát pohledný futsal, vše zůstává závislé na jediném faktoru - bojovnosti. S přibíráním nových hráčů, kterým jméno a tradice klubu neříká tolik, se zarputilost rvát se o výsledek, zdá se, vytrácí. "Musíme stavět na tradici, na tom co nám vydobylo jméno, jinak budeme jen dalším provinčním klubem, kde se střídají hráči...", varoval kapitán Niederhafner, jenž odmítá být vděčný kterémukoli exfotbalistovi za to, že odkope jeden zápas a získá body týmu pro nějž 'nedýchá'.

Zatímco tedy ostatní kluby nabírají hráče, kteří se ve finále nenamáhají přijít a bojovat, ORT se rozhodlo jít opačnou cestou. Současný kádr ozdravit! Exemplárním příkladem je finální rozhodnutí o vyhození Filipa Nešpora, kterému i přes dobré výkony a pochvaly od spoluhráčů prostě chybí odpovědnost. ORT chce rekrutovat ze svého středu - několik sezón už se mluví o Martinu Noskovi, další možná jména na draftu jsou: Rod Jr. a Kokejl Jr. Spekuluje se o návratu staronového hráče a známého bouřliváka Pavla Kubaly.

Rozvíjející podmínkou této politiky se musí stát podle odborníků naší redakce znovuobnovení futsalů v hale, kde se otevře prostor pro nové dříče.

9 comments:

Dzanek said...

Tak tomuto tleskám...to je ta správná cesta*

Anonymous said...

zase ale bacha ať nevypadáte jak "sektička", kde hrají jen ti, co spolu leta bumbají. každá mince má dvě strany.
kami

Anonymous said...

Myslíš, kdo nebumbá s námi bumbá proti nám! To Ne! To by bylo setsakramentsky špatně!

Haufy

Dzanek said...

to kami:
Pokud vím tak zmiňovaní borci (Nosík, Kokeš, Rodík) do hospody chodí minimálně nebo vůbec, aha, takže bumbací sektičkou bych to opravdu nenazýval.
Vždycky je lepší vytáhnout si hráče z vlastních řad, než si v týmu pěstovat "náplavy". To samý platí i v hokeji, proto nemám rád farmy..kluby s odchovanci, ty mají moje sympatie, asi tak..

ondra said...

Nic než bojovnost a pravé orelské srdce nabídnout nemůžeme. kvalitu nemáme, tak aspoň toto... kdo nebojuje nebo nechce bojovat...

Anonymous said...

chtěl jsem říct, že každej, kdo příde a pomůže, je dobrej a nemá cenu dělat nějaký vyhazovací tyjátry. tuhle jste se sešli 3, to byste se takhle museli vyházet všichni:)nevím, proč už nešpor nechodí nebo jestli někde hraje za A či co, ale chtěl vám nezištně píchnout a zahrát si. nevím, jak bych si po přečtení tohodle (byť nadsazeného) článku na jeho místě připadal. dalo se to přejít v tichosti...něco jinýho je podobný lidi už neangažovat. navíc už to tu xkrát bylo (viz. franta svoboda).kde máte jistotu, že vám tam budou kokeš nebo martin nosek pravidelně chodit? toť vše.
kami

ondra said...

kami, já si myslím, že nejseš až tak zcela obeznámen se situací - nevím proč nechodí - jak sám píšeš. je to totiž trochu složitější a nemá cenu to rozebírat tady veřejně, ale nejlépe někde nad zlatavým mokem. Od člověka, který chce píchnout a zahrát si bych čekal diametrálně odlišný přístup.

Anonymous said...

je dost možný, že to je jinak. jen jsem z toho měl určitý pocit, který pramení z toho článku (plus jsem tedy viděl nešpora hrát, jestli se nemýlím tak dvakrát)a ten jsem napsal. ale nevím, co vyvedl...ale faktem je, že to tu rozpatlávat dále netřeba.
kami

Anonymous said...

Hlavní myšlenka je zcela jednoduchá: čerpat i věřit vlastním zdrojům a přestat doufat v cizí pomoc.... Haufy