Saturday, November 15, 2008

Vyrovnaný boj s MHD výhra s Lemans

ORT vs. 1.PK Mahulena Dáša 3:2 (2x Kubala L. 1pen)
ORT vs. LEMANS 4:2
(Šlinar P., Budař R.,2x Svěrák J.)

Autorem komentáře R.Budař:

MAHULENA - DÁŠA vs. OREL
V prvním utkání v letošní sezóně přisoudil Orlům los tým Mahulena-Dáša. Jedná se o kvalitní tým, který na letošní sezónu ještě výrazně posílil o bratry Svobodovi. Sestava Orlů byla na začátku utkání velmi prořídlá a chybělo několik opor týmu (Hynek N., Radim K., Vojta K., Milan M., Emil R.). A tak Orlové bojovali pouze v 7 lidech v poli a brankař Šeby. Utkání začalo ve svižném tempu a hra se přelévala z jedné strany na druhou, postupem času hráči M-D postupně převzali iniciativu a byli herně o něco lepší, ale bojovnost Orlů a dobrá taktika (tři vzadu a jeden vysunutý) bortila útočné vlny soupeře již před brankovištěm a nepouštěla je do zakončení. Potom přišla 9 minuta utkání, kdy Pavel Svoboda z M-D vzal míč napřáhl z 15 metrů a tvrdou a přesnou ranou poprvé skóroval. Asi po dalších 5 minutách něco podobného předvedl Luboš Svěrák a rovněž z větší vzdálenosti skóroval a Orli rázem v celkem vyrovnaném utkání prohrávali 2:0.

Ovšem náš tým nesložil zbraně a začal ještě více bojovat a vytvořil si místy i převahu a tlak. Toto vyústilo v obrovskou šanci, kdy míč již směřoval do prázdné branky, ale od gólu soupeře zachránil obránce, který míč vyrazil rukou, nasledovala červená karta a pokutový kop, který s přehledem proměnil Lukáš Kubala a rázem to bylo 2:1. Takto skončil i poločas. V druhém poločase pokračovala vyrovnaná hra, kdy na obou stranách bylo několik šancí, ale ty zneškodnili dobře chytající brankaři (byl to souboj bratrů Šebestů). Týmu M-D vyšla jedna akce, kdy Mirek Svoboda zvýšil vedení na 3:1. Již to vypadalo, že Orel toto neustojí, ale opak byl pravdou a opět náš tým začal chvílemi soupeře přehrávat, což vedlo k dalšímu pokutovému kopu. Tento bohužel Lukáš Kubala nedal (jeho střela šla těsně vedle branky). Z následujícího protiútoku měl soupeř ohromnou šanci, ale nám se jí podařilo odvrátit a platilo staré dobré nedáš - dostaneš, neboť se nám díky L. Kubalovi podařilo vsítit druhou branku. Stav utkání byl 3:2. Do konce utkání se již nic podstatného nestalo a tak konečný výsledek byl 3:2 pro M-D.


LEMANS vs. OREL
V druhém utkání se Orel utkal s dosud neznámým a novým soupeřem Lemans (tým složený z mladých fotbalistů). Utkání začalo opět ve svižném tempu, neboť hráči soupeře nasadili velké tempo, ale protože jsme hráli stejnou taktiku jako v prvním utkání, tak jejich snaha k ničemu nevedla a končila na obraném valu Orlů již za polovinou hřiště. Postupně náš tým převzal iniciativu a výsledkem byla první branka, kdy Ondra Vít našel pěknou přihrávkou Jendu Svěráka, který již do odkryté branky lehce vsítil gól. Orli vedli a jejich tlak narůstal. Po faulu asi 12 metrů od branky se k míči postavil Radoš Budař a ideální nahrávkou (takovým dloubáčkem) poslal míč na volného spoluhráče Jendu Svěráka, který vsítil druhou branku a Orli rázem vedli 2:0, takto skončil i poločas.

V druhém poločase měla hra stejný obraz, tým soupeře sice rychleji běhal, ale do vyložené šance se díky dobré obraně Orlů příliš nedostával a když už šanci měl, tak zde byl výborně chytající Šeby. Asi v polovině poločasu Radoš Budař poslal svojí přihrávkou do šance Petr Šplinara, který potřetí překonal brankaře soupeře. Asi dvě minuty po této třetí brance opět Radoš Budař dostal na polovině míč, udělal tři rychlé kroky a nekompromisní střelou zvýšil vedení Orlů na 4:0. V tomto okamžiku byl náš tým v euforii a chtěl stále více, taktika se přestala tolik dodržovat a to vedlo k chybám, kdy nás ve dvou případech soupeř přečíslil (dva útočnici šli na jednoho obránce) a dvakrát skóroval, obě branky soupeře vstřelil Hink. Toto však již bylo ke konci utkání, kdy hráčům Orla také docházeli fyzické síly. Toto varování soupeře, ale stačilo k tomu, aby opět náš tým začal hrát na tři hráče v obraně a udržel tak dvoubrankové vedení až do konce utkání, což se podařilo a vítězstvím 4:2 si tým Orlů připsal první letošní body.
Po skončení utkání byla v řadách Orlů vidět veliká radost, která přemohla i únavu z těchto zápasů. V šatně se potom ozýval vítězný pokřik (doufejme, že ne naposledy). Obě utkání odehrál náš tým ve velkém nasazení a s velkou bojovností, rovněž takticky bylo přesně dodržováno co jsme si řekli a zejména v prvním utkání a v prvním poločase druhého utkání se nám toto velmi vyplatilo a soupeř přes velkou snahu nedokázal náš tým přehrát. Vše hráčům patří za dnešní výkony poděkování a velké ocenění za jejich bojovnost a snahu. Za tým Orla obě utkání odehráli : Šeby v brance, Radoš Budař, Jan Svěrák, Jan Makel, Lukáš Kubala, Ondra Vít, Tomáš Niederhafner a Petr Šplinar.

19 comments:

Anonymous said...

ORT navždy!

Anonymous said...

Zkusme urvat něco Mrákotínu, plichta by byla krásná, ale výhra bude stačit.

celý jeden život jeden klub zelenobýlí

Nieder

ondra said...

kuwa Tome, co ta hrubice!

jinak je pravda - ZELENÁ A BÍLÁ, TO JE NAŠE SÍLA! :o)
ORT RULEZZ!

Anonymous said...

Buď tolerantní, Ondro. Psal to, jestli dobře čtu, Radoš a i poliš muže občas střelit vedle, ne?
Kami

Anonymous said...

Radoš žádnou hrubku neudělal, ta hrubka je tvoje Tome a to v těch komentářích zelonobýlí (chyba) zelenobílí (dobře), takže poliš neustřelil (pro Kamiho)
Tak čau zdraví náčelník Budík.

Petr Kubala said...

No tady vám gratuluji k první výhře. Ale je tu jinej problém haufi něco si slíbyl a nedodržel skus hádat co??

Anonymous said...

Hoši já sem na ČJ nikdy nebyl, Petře zkus se připomenout. Zelenobílí 4ever.

Nieder

ondra said...

jako to byl spíš takovej joke :)) f pohodě, ne?
Ovšem Petr a jeho "slíbyt" to je už trochu moc...
Tome, nevíš jak dopadli ti bersekři?

=haufy= said...

Nasypali nakonec Telči nějaké ty góly a vyhráli ve svých pistáciovo-černých dresech. Lemans prohráli rozdílem třídy s tou Mahulenou. Stačilo proměnit o pár šancí víc, dalo by se přinejmenším remizovat. Ale stejně mě překvapilo, jak dobře jsme hráli. Jupíííí (Špína ala Brasilia:-) Haufy

Anonymous said...

Berseckeři- Klíďo píďo Telč 5:1 (0:0) možnost přečtení o zápase berseckerů: http://1fcb.p-c.cz/Premiera-byla-uspesna-1226835400.html jinak gratuluji zelenobílá sílo!!! ;)

Paulista7

Petr Kubala said...

Tak a jako se stránkama orla ta dohoda teda asi neplatí co?? Furt rozmazáváte něco jiního. A florbal je vám ukradenej když konečně dojde k dohodě tak ji splním ale jak tak koukám pro vás je přednější fucal. Nezajímá vás že 22.11. se jede na turnaj?? A tome ty ani nedáš na stránky co sem ti psal tak to je pěknej podraz!!

Anonymous said...

Proč mu to sem nedáš, Haufy?Pokud ti to tedy poslal.
Kami

Anonymous said...

Já se teda tímto vzdávám funkce kapitáno florbalového tímu a hrád už za něj taky nebudu. Ať hraje kdo chce mně je to jedno!!! Hralo se mi sváma na hovno když nejste štont vypravit tím na turnaje.
Petr

Anonymous said...

Peťo proklepni si češtinu a pak se tu rozháněj...:-)
Šebi

ondra said...

Petře, uklidni se, děláš si okrát ostudu.. Zkus se zamyslet třeba nad tím, že někteří lidé mají i jiné povinnosti...

Anonymous said...

Petře dál můžeš pokračovat se mnou po emailu, tady to je absolutně zbytečné. Text je na stránkách, můžeš být spokojený. Příště potřebuji v emailu vyslověně mít, že to přijde uveřejnit, jinak je to dost těžko pochopitelné. Nejsem vševědoucí. Nieder

Anonymous said...

Hele Šebi já nemám vejšky jak vy takže se neoháněj češtinou!!=)
Klosik

Anonymous said...

Ty vole tohle je pravopis základky! Mimochodem i vysokoškoláci mívají ve článkách občas chybičky, že? :-D
Šebi

Anonymous said...

ano ano ano ano NIeder