Wednesday, September 08, 2021

MALVÍNY POD NADVLÁDOU SKVĚLOUŠŮ

Slunce přálo plážové odbíjené, jakmile se dopilo kamenické pivo a dojedly burgry z nedalekého Restaurant Day Třešť 2021, mohl se 4.9. od 14:00 rozehrát 4.ročník turnaje O sluneční brýle paní místostarostky. Čtyři týmy se pokoušely dostat do finále, na stupních vítězů nakonec stanul tým SKVĚLOUŠŮ s plavčíkem Malvín Štěpánem Bakajem, který nepovolil soupeřům ani set. Tým DO POČTU udělal z finále přesto krásnou podívanou, orlové tradičně bronzoví a NOSÁLIE A MY berou, sympaticky jako jediní se dvěma ženami v poli, čtvrtou příčku.

NOSÁLIE A MY: Hana a Alena Nosková, Lukáš Cvach, David Hochmann

ORT: Simona Jirků, Hana Mikešová, Jan Makel, Tomáš Honzárek, Tomáš Niederhafner

SKVĚLOUŠI: Daniela Tůmová, Tomáš Urban, Štěpán Bakaj

DO POČTU: Michaela Kubešová, Martin Kantor, Dominik Klaus, Tomáš Brychta


BOJE VE SKUPINĚ: První zápas měl jednoznačný průběh a tým NOSÁLIE A MY nedokázal zaznamenat během zápasu na dva vítězné sety více bodů než 4 dohromady z obou setů, favorit byl tedy jasný od začátku turnaje - SKVĚLOUŠI. Jediný tým, který dokázal konkurenčně obstát v bojích se SKVĚLOUŠI byl tým DO POČTU, v základní skupině končí DO POČTU na 10 bodech v prvním i druhém setu proti 15, když si vítězný SKV tým pohlídá koncovku a o 5 bodů vyhrává ve zkrácených setech zápas v základní skupině, DO POČTU se pak chvílemi trápí s ORT, orlové se v polovině prvního a na začátku druhého setu dostávají proti DOP do vedení na pár vzácných chvil, rychle se ale stav srovná a navýší na straně soupeře. DO POČTU si o něco rychleji poradí s týmem NOSÁLIE A MY, když vítězí dvakrát 15:7. Poslední zápas je pak jasnou bitvou o třetí místo mezi posledními týmy tabulky, které ovšem udržují kontinuitu turnaje a někteří plejeři nevynechali ještě žádný ročník.

NOSÁLIE A MY dokázali čelit ORT do první poloviny setu, kdy se podařilo orlům utéct o několik míčů, pak ovšem vše vracel na startovní čáru tvrdý servis Hanky Noskové a to až do stavu 14:13, poslední bod přece jen přepadl na stranu orlů, kdy dopodával Tomáš Honzárek, v druhém setu se stav vyrovnal kolem 10 bodu, odtud ovšem už bodově nahoru navyšovali pouze orlové s Hankou Mikešovou v poli. Sympatický tým s dvěma ženami nakonec ovládl 4.příčku na turnaji, zatímco ORT bralo bronz a láhev sektu z rukou paní místostarostky Evy Požárové při vyhlašování v Gram kafé Třešť, když na podání byla stoprocentní Simona Jirků za ORT.

Zajímavostí je, že žádný zápas turnaje se nehrál na tři sety, všechny zápasy končí 2:0. Tým NOSÁLIE A MY se pokusil šokovat soupeře, když se na mužích týmu objevily náhle svrchní díly plavek, šok trval pouze bod a ztrátu. 

Tým SKVĚLOUŠI, vítězové turnaje před prvním zápasem.


FINÁLE: DO POČTU drželo krok s vítězem turnaje v obou setech, přetahovaná ve vedení začala hned od prvního servisu. Třetí bod se balón přetlačoval nad sítí, když byl nakonec úspěšnější zkušený Štěpán Bakaj, 2:1 pro SKV. U 6.bodu jsme mohli vidět jednu z dlouhých výměn finále, kdy efektně i efektivně zasáhne Martin Kantor, kterého viděli diváci na Malvínách ještě v mnoha dalších vzdušných pozicích, kdy odvracel útoky soupeřů. S úderem kobry přichází obohatit finále Michaela Kubešová a rázem je srovnáno na 6:6 v prvním setu, následují dvě smeče nejdříve od Štěpána Bakaje a posléze od druhého vysokého hráče stejného týmu SVK Tomáše Urbana, oba bodují, výšková převaha je znát, právě prvně jmenovaný smečař posílá tvrdé údery do soupeřova písku, i když před tím kazí podání, přesto zvyšuje náskok na 11:8, DOP se ale vrací do hry kolem 15 bodu a znovu srovnává krok, drží se na dostřel od stále vedoucích SKV, ti ale nakonec přece jen udrží vedení a dotáhnout set do vítězného konce 21:18.

Bod po bodu se dotahuje jeden tým na druhého a týmy se střídají ve vedení doslova ob míč, vystřídají se hned několikrát, než se dosáhne 21.bodu. Od stavu 14:15 pro SKV se to ovšem už zpět na ruce týmu DOP nevrátí, ještě je k vidění souboj žen v týmech, symbolicky jej vyhrává výborně podávající Daniela Tůmová, i když Michaela Kubešová je nakonec vyhlášena nejužitečnější ženou turnaje pro její komplexnější úderové vybavení. Pokud se vrátí kamery k 7.bodu, uvidíme nejdelší výměnu turnaje, která byla nakonec odhadnuta na asi 25 doteků. DO POČTU to nevzdává a ocitne se ještě na slibných 17 bodech ku 20 bodům SVK, ti ale nemíní pustit v tomto turnaji ani set, a tak se i stane. Vítězem 4.ročníku jsou SKVĚLOUŠI v čase 17:00 bez ztráty setu, většina hráčů se jde svlažit do biotopu a Štěpán Bakaj určitě spokojený zavírá brány Malvín do příštího léta.

1.místo - SKVĚLOUŠI
2.místo - DO POČTU
3.místo - OREL JEDNOTA TŘEŠŤ
4.místo - NOSÁLIE A MY

Nejužitečnější hráčka turnaje: Michaela Kubešová (DOP)
Nejužitečnější hráč turnaje: Martin Kantor (DOP), Štěpán Bakaj (SVK)
Nejlepší smeč: Tomáš Urban (SVK)

FOTOALBUM 4.ROČNÍKU O SLUNEČNÍ BRÝLE PANÍ MÍSTOSTAROSTKY

Děkujeme: paní místostarostce města Třešť, městu Třešť, Gram kafé Třešť za prostory k oficiálnímu vyhlášení večer po turnaji a všem zúčastněným, že přišli.

No comments: