Wednesday, May 25, 2011

ORT bilancuje č.III

Po delší pauze se vracíme s ohlednutím za ukončenou sezónou, před prázdninovým umlčením webu jsme v očekávání rozlučkové akce se sezónou tzv. ORT FINAL AFTER PARTY, jenž by měla proběhnout v měsíci červnu. Tentokráte bude hodnotit jeden z klíčových hráčů orlů Ondřej Vít a necháme hodnotit i jednoho z věrných fandů a kritiků Miloše Kameníka, tvůrce dvou dokumentů o futsalovém týmu ORT.


Ondřej Vít (útok - email): "Dle mého názoru přežil ORT svou klinickou smrt, do které vpadl v loňské sezoně. Nepřítomnost kapitána Niederhafnera a buřiče Makeľa na tým dopadla více,než se čekalo. Výsledkem byla zpackaná sezona a několik kontumací. V podobném stylu začala i sezona letošní, když se na výhru čekalo až do poloviny soutěže. Pak ovšem přišly opět dvě kontumace a pocit zmaru. Díky aktivitě kapitána a s dávkou štěstí se podařilo naskočit na vítěznou vlnu a zbytek sezony proběhl ve světle dobrých výsledků (škoda dvou proher s týmem Maquina Trilladora - to je soupeř, kterého bychom měli porážet). S celkovým umístěním bychom asi měli být spokojeni. Otázkou zůstává složení kádru pro příští sezonu, časová vytíženost a hlavně zdraví orlů. Byť se jedná o kontroverzní názor, dle mého názoru by za ORT měli nastupovat hráči, jejichž bojovnost a orelské srdce převyšuje jejich fotbalový um. Na výborných fotbalistech, kteří však přijdou pouze pokud se jim chce, mají čas a nemají nic jiného se dle mého názoru stavět nedá. Závěrem bych chtěl poděkovat všem za to, že jsem si mohl zahrát. Díky! "

Miloš Kameník (fanoušek - email): "Nejsem aktivním futsalovým hráčem hráčem a letos jsem neviděl ani mnoho zápasů jako divák. Na konci roku jsem po třech letech dokončil dokumentární film Hra Orla, v němž se hráči vyjadřují k tehdejší herně nepříliš uspokojivé sezoně. Ukázalo se, že natočený materiál je i po letech stále aktuální a Orel spíš než se soupeři svádí souboj sám se sebou. Tradičně fatální bývají zejména poslední pětiminutovky. Nutno ale podotknout, že v závěru sezony se Orel vzchopil a vhledem k rozjezdu se umístil na velmi slušné osmé příčce. Osobně lituji, že mi ubývá volného času, který bych mohl věnovat florbalovým i futsalovým víkendovým tréninkům. "

No comments: