Tuesday, February 02, 2010

Nové zprávy z kabiny ORT

Omlouváme se všem čtenářům webových stránek ORT za informační výpadek. Přehled následujících zpráv však není vůbec pozitivní...

Nejprve krátce k hracím dnu 10 ledna. V utkání s MHD, oslabenou o hráče Kacafírka, orli nepochopitelně odpadli ve druhém poločase, který prohráli 0:3. Po vítězné prvním tedy celé utkání skončilo v poměru 1:3 ve prospěch MHD. Orli tak nedokázali navázat na loňské úspěchy proti MHD. Prohra mrzí o to více, že za soupeře v současné době nehrají hlavní tahouni Svoboda P., a Svěrák L. Hráči MHD však narozdíl od hráčů ORT bojovali do posledního dechu a odměnou jim byla cenná výhra.

Druhý zápas s Pohodou Čenkov měl zcela tradiční průběh - dobrý úvod ze strany ORT, nadějný výsledek v poločase, naprostý kolaps v závěrečných minutých. Gol na 5:4 vstřelili hráči Pohody v čase 39:03. Po kolikáté již orli ztratili zápas? Kde hledat příčiny?

Reputaci si měli Orli napravit v dalším hracím dni. Soupeřem byli silní Makers a Klíďo-Píďo. Realita však byla zcela jiná, ba co víc - zcela ostudná a nedůstojná. Níže předkládáme popis situace z pohledu kapitána ORT Radoše Budaře. Jakýkoli další komentář je zřejmě zbytečný...

Playmakers – Orel 5 : 0 – kontumačně.

Velkou ostudou, kterou se prezentovali v sobotním prvním utkání Orli, je kontumační výsledek. Utkání mělo začínat v 10.30 hodin, takže dle mého názoru dobrý čas i pro hráče, kteří den před zápasem trávili příjemný večer v restauraci. Přestože jsme obvolali několik hráčů v telefonu, pokud ho vůbec zvedli znělo vždy nepřijdu nebo nemůžu. Bohužel ještě v 10.45 hodin nás bylo málo i na to, abychom začali alespoň hrát. Na zápas přišel pouze brankař Šebi, kapitán Radoš a hráč Hýňa. Takže s golman a dva hráči do pole, trochu smutné, když na soupisce je cca 16 hráčů. V této situaci nezbývalo než se soupeři omluvit a prohrát kontumačně. Když jsem podepisoval zápis o zápase bylo mi docela trapně, říkal jsem si tak Orel již dolítal.

Klíďo-Píďo telč – Orel 6 : 2 (již se hrálo).

Přes telefon se nám podařilo sehnat další hráče a to Lukáše Kubalu, přijel z Třebíče, Špínu (o zápasech nevěděl) no a nakonec ještě Frantu Svobodu. Soupeř měl 10 hráčů a tak jsme si vzhledem k sestavě moc šancí nedávali. Utkání začalo ve svižném tempu, ale k překvapení všech diváků iniciativu a mírnou herní převahu měl na svých kopačkách Orel. Tohoto také využil Radoš, kdy při zahrávání rohu si všiml špatně postaveného obránce a střelou do jeho nohy vsítil první gól utkání přímo z rohu. Utkání se hrálo v čím dál větším tempu a soupeři se podařilo ještě v prvním poločase vyrovnat. Druhá půlka začala ve vražedném tempu, které hráči soupeře stále zvyšovali a Orlům pomalu docházeli síly. Ještě v polovině druhého poločasu byl stav 2:2 (druhou branku vstřelil Lukáš Kubala), ale potom soupeř zvýšil na 3:2. Posledních 10 minut už bylo vidět, že naši hráči, kteří si nemohli oddychnout na střídačce, neboť je neměl kdo vystřídat, již nemohou a všude byli o kousek později a tohoto soupeř využil a zvýšil postupně svoje vedení až na konečných 6:2, když poslední branku vstřelil 2 vteřiny před koncem utkání. Hráči Orla i v malém počtu nechali na palubovce všechny své síly a do poslední minuty bojovali o přijatelný výsledek. Prohra mrzela o to více, protože soupeř byl hratelný a moc toho neukázal, ale rychle střídal a utkání držel v tempu, což na nás vzhledem k našemu malému počtu hráčů stačilo.

No comments: