Tuesday, February 12, 2019

Florbalová liga ORT č. V - Forst gólově zářil, dýchá na záda Hávovi.

Poslední kolo před bojem o medaile padl rekordní počet gólů, třikrát se zapisoval hattrick. Roli favorita potvrdilo Vedle, vévodí tabulce se sedmi body bez prohry, dalším finalistou jsou Junioři 30+. Zápas o bronz bude mezi orly a žraloky, vše se odehraje 9.3. od 16:00.

HC Vedle vs. Hvězdná Pěchota 10:1 (0:1, 5:0,5:0)
První třetina byla vyrovnaná, hned na začátku přišla střelba na tyčku z pušek Pěchoty, skóre na tabuli první měnil právě pěchoťák Fencík Vojtěch, kterého šikovné ruce dovedly až k bráně zprava. Končí první třetina 0:1.

Druhá a třetí třetina změní rytmus a směřování zápasu, neměnnou hrou Vedle nakonec udolá bránu a ze závaru vyrovnává, hned na to se dalším gólem ujímá vedení, pak přichází bomba zprava z větší vzdálenosti na 3:1, další dva góly přichází z lehkého padáčku Nápravníka a z chumlu před klecí Pěchoty, druhá třetina končí 5:1.

Třetí třetina mění skóre už jen na jedné straně, ve 12. minutě přichází brejk a následný tlak s gólem na 6:1 Jakuba Šimka, v 10. minutě Pěchota na chvíli přichází o svého hráče, který shání náhradní hůl, která nevydržela tlak zápasu, za zmínku stojí smolný gól z nahození od půlící čáry 8:1, Větrovský nakonec zaokrouhluje na dvojciferné číslo a kompletuje svůj hattrick 10:1, když předtím dává první a pátý, konec zápasu.

Orel Třešť vs Sharknado 9:2 (5:1,0:0,4:2) 
Zápas má podobný průběh jako první klání, poměrem gólů i sil je o něco vyrovnanější, nejvíce pak na začátku zápasu a v druhé třetině, kdy po Noskově a Forstově gólu dotahuje kapitán Zlatuška na 2:1, suverénně počká na pohyb brankaře a věsí pod víko, zbytek utkání už ovšem vychází orlům. Třetí a pátý za orly dává Vlastimil Rod, švihové střely jsou perfektně umístěné ze stran nebo z mezikruží pod víko brankaře Rejchy, čtvrtý gól - děrák putuje do vlastní branky z hole žraloka. 

V druhé třetině zelení mírně polevují, žraloci začínají kousat, ovšem skóre i díky oběma brankařům zůstává beze změn.

Hned na začátku třetí třetiny se podaří korigovat Penhakerovi, který svým prvním gólem této sezóny po pěkné souhře snižuje na 5:2, hráč orlů Rod opět úřaduje a znovu pod břevno 6:2. Na gól z první třetiny začne navazovat Pavel Forst v jeho životní třetině v lize, přes střed hřiště je vybídnut Makelem a nepohrdne šancí, neuběhne ani minuta a Forst opět řádí, když kompletuje hattrick 8:2, trefa do stejného místa. Nakonec se hráč utkání postará i o gól poslední na 9:2.

"Můj první gól brankář dobře neviděl a padlo to tam, ve druhé třetině jsem se z pozice centra stahoval na moji oblíbenou pravou stranu a snažil se pokračovat ve střelbě a ve třetí třetině to začalo padat...", skromně ohodnotil střeleckou potenci PF.

Pavel Forst společně s dalším střelcem hattricku z prvního utkání Větrovským Jakubem poskočí tabulkou střelců nahoru a dýchají tak na záda elitními sniperovi Juniorů30+ Zdeňkovi Hávovi, v závěsu je další střelec hattricku Vlastimil Rod. Souboj střelců nechť je pozváním na medailové boje.

FINÁLE ORT FLORBAL LIGY TŘEŠŤ 9.3. 2019 
16:00 SHARKNADO vs ORT (bronz)
17:00 VEDLE vs JUNIOŘI 30+ (zlato)








No comments: