Monday, June 06, 2011

11.ročník tradičního turnaje ve Stiga© hokeji

Tuto sobotu ve 20:00 se koná již 11. ročník tradičního turnaje ve stolním hokeji CAPLANCA CUP, který pořádají Natvrdlí v Jízdárně farní Konírny. 11.června se tedy někdo z přihlášených borců pokusí prolomit dlouhou šňůru zlatých medailí dvojice Kameník a Roháček.

Mediální patronát rádi převzaly orelské stránky, které přinesly reportáž z několika proběhlých ročníků, nejstarším zaznamenaným ročníkem je ročník 2006, když se tehdy účastnil turnaje i současný starosta Třeště, pan Vladislav Hynk. Vítězství si odnáší Miloš Kameník výhrou 5:2 nad Janem Roháčkem, ten samý hráč vyhrává i rok poté v roce 2007. V roce 2009 ovšem naopak vítězí rival Roháček a druhé místo získává překvapivě Ondřej Vít v semifinále porazivší Miloše Kameníka, poháněn davem diváků toužících po senzaci.

Citujeme z análů: „Co říci k jednoznačné podpoře Víta v hledišti? Z hlediska organizátora říkám, že podpora papírově slabšího soupeře je sympatická a pro něj jistě velmi motivující. Z pohledu poraženého hráče však musím konstatovat, že stále žijeme v onom závistivém Česku, v němž se úspěch a schopnosti nejen necení a nepřejí, ale i trestají,“ povzdechl si ještě jízlivě vyřazený exšampión". (Miloš Kameník, pozn. red.)Přijďte tedy zkazit návrat šampiónů zpět na vrchol nebo se o to aspoň pokusit či zaobdivovat jejich umění.

1 comment:

Anonymous said...

Důležitá i když jen drobná změna v místě konání! Turnaj neproběhne v Konírně, ale přímo na Kaplance (budova hned vedle), tak jako tomu bylo před 10 lety! V Konírně bude probíhat sbírka charity.
Kami