Monday, September 23, 2024

O SLUNEČNÍ BRÝLE PANÍ MÍSTOSTAROSTKY Č.7 - KLM ODLÉTÁ SE ZLATEM

VII. ročník turnaje O sluneční brýle paní místostarostky je minulostí, odehrál se 21.9. na již uzavřených Malvínách, do turnaje se zapojily 3 týmy: T.E.M. s kapitánkou Habrovou Terezou, ORT s Polednovou Janou na postu céčka a tým KLM měl v čele Kristýnu Pospíchalovou. 

V prvním zápase základní části se potkal tým KLM s T.E.M., výsledek favorizoval do dalších bojů KLM, mladý tým pohybově nadaných plážových volejbalistů zatápěl soupeřům na úvod ve všech směrech, i když v druhém setu už ztratil více bodů, pořád si udržel rázný odstup a v poklidu si došel pro první vítězství. Tmel týmu KLM byla hodická kapitánka Pospíchalová, nebezpečný servis plavčíka Malvín Bambuly dokázal najít nepokrytá místa kurtu soupeřů, skoro podzimní koktejl byl doplněn univerzálem z Bezděkova Lukášem Nechvátalem. Utkání končí na zkrácených setech 2:0 (15:5, 15:9).

Do druhého zápasu nastoupil pořadatel Orel jednota Třešť ORT proti vítězi z prvního zápasu KLM, orlové do toho vletěli výborně, aby pak další dva sety nedokázali svůj pěkný start zopakovat, když se do herní pohody vrátily mladší ročníky. Orelský tým byl jediný o 4 členech, rozhodoval ale spíše technický než fyzický fond, povedená podání dokázala vyhrát pouze první set, účinná hra v poli nebyla na stejné úrovni, nepomohlo ani nasazení Pavla Forsta. Jan Makel' si v tomto zápase přivodil zranění a jeho účast pro poslední boje byla ohrožena. Janě Polednové se nedařily přihrávky a Niederhafner zkazil důležitá podání. V rozhodujícím třetím setu do 21 bodů může slavit postup do finále KLM. ORT vs KLM 1:2 (16:14, 15:4, 21:13).  

Poslední zápas v základní části byl tedy o tom, kdo si zahraje jako druhý finále. Orelský scénář se opakoval, když vyšel první set a v druhých dvou se vše bodově obrátilo pro soupeře T.E.M.  Orlové ukořistí proti bojovné Evě Pejchalové přece jen body a dotáhnou vše až na 15:13 v prvním dějství, nebezpečné podání Terezy Habrové z bývalého Gram týmu pomalu přebírá v tuto chvíli se zlepšující Marek Janouch. Orlové dokáží držet krok v druhém setu, třetí rozhodující je ale zastihne v nepohodě. T.E.M. vs ORT (13:15, 15:10, 21:14). 

FINÁLE je zajímavé z hlediska vývoje prvního setu, tým KLM se nepoloží ani při skóre 3:13 a vše obrací způsobem nevídaným, kdy protihráčům z T.E.M. dovolí už jen jediný bod při jejich tažení k vítězství v prvním setu. Druhý set už si pohlídají a za pár minut obdrží i Bohemia Sekt z rukou místostarostky Evy Požárové přímo na Malvínách včetně artové ceny Jana Makel'a vítězům, čest poraženým. KLM vs T.E.M. 2:0 (21:14, 21:15).

Zleva: Pavel Forst, Tomáš Niederhafner, Eva Požárová (město Třešť), Michael Bambula,
Kristýna Pospíchalová, Lukáš Nechvátal, Eva Pejchalová, Marek Janouch, Tereza Habrová, fotí Jana Polednová. 

VÍTĚZ 7. ROČNÍKU rok 2024: KLM. 

NEJLEPŠÍ HRÁČ/KA: Kristýna Pospíchalová. 

DĚKUJEME paní místostarostce za hodnotné ceny a předání té artové přímo v areálu všemi oblíbených Malvín, děkujeme Gram kafé za zapůjčení ceny a těšíme se příští rok v tradičním hávu s večerním vyhodnocením v oblíbeném podniku. 

No comments: