Sunday, March 12, 2023

ORT LIGA 4/3/23 - NOVÝ POHÁR ZVEDNE TELČ NEBO VEDLE

Semifinálové boje už znají své vítěze týden, přinášíme podrobné reporty z bojů od rozhodčích i hráčů, kteří zažili klání přímo na palubovce, jejich postřehy zprostředkuje Zdeněk Kubát a Jaromír Vávrů, který je prakticky duší ligy, píská a hraje. Překvapení se nekonalo a do finále se hned v prvním svém ročníku podívá Stará garda Telč, do boje o nový pohár se přidá turnajový tým Vedle s nejvíce tituly na kontě, liga se bude uzavírat 18.3 od 16:00. Tento ročník ligy ovšem přinese dovětek v podobě ALL STARS GAME 29.4., která zakončí symbolicky i tréninkovou sezónu orelské mládeže.


STARÁ GARDA TELČ vs. SHARKNADO 9:0 (3:0,0:0,6:0)

Sobotní play-off mezi Starou Gardou a Sharknadem začalo ve velmi opatrném stylu na obou stranách. Garda se snažila určovat tempo hry a Žraloci se drželi, ale první udeřila Garda, kde Jenda Bína našel volného Kubáta a ten otevřel skóre 1:0 . Po chvíli od první branky letošního Play-off přibyla hned druhá branka a opět Zdeněk Kubát, kterého našel přes celé hřiště krásným pasem Jiří Pavlíček. Žraloci nesklopili zbraně a hned po chybách v telčské obraně dostali příležitost dvojice Vavrů-Chromý, byly blízko ale Zahradníček byl proti. Opět začal tlak ze strany Gardy a po slušné nahrávce Honzy Zachovala se Petr Choutka nemýlil a překvapil brankáře Žraloků 3:0. Po tomto gólů dostali Žraloci možnost přesilové hry 5:3 , kterou bohužel nevyužili. A tak skončila první perioda. 

Druhá třetina se hrál poměrně vyrovnaný a pohledný florbal, ale branka v této periodě nepadla, šance byly na obou stranách ale proti byli oba dobře chytající brankáři 3:0.

Do poslední třetiny vlétly lépe hráči z Telče, kde do prázdné branky našel Zdeněk Kubát Jendu Bínu a ten s jistotou přidal čtvrtou branku Staré Gardy 4:0. Krásnou nahrávkou se dostal do přečíslení Vláďa Antoň a byl falouván následovalo trestné střílení ke kterému se postavil Jiří Pavlíček a krásně ho proměnil 5:0. Po tomto gólu Garda povolila a slovo si vzalo duo Vávra-Dostál, snažili se ze zápasem něco udělat ale bohužel neměli svůj den a pokusy vyšly naprázdno, Telč se nemohla dostat do herní pohody, když přišlo vysvobození po akci Bína-Bártů a poslední jmenovaný krásnou střelou zakončil na 6:0. Tento gól vypadal jako impuls pro Telč a to předvedli i Bártů z Kubátem, který završil utkání hattrickem 7:0. Žraloci už byly blízko ke vstřelení první branky v utkání a v letošním play-off , ale Ondřej Zahradníček krásným zákrokem helmou zamezil gólu a znovu šla na řadu Garda, po individální akci v rohu hřiště se vymotal Šimon Pavlíček který našel krásnou nahrávkou Vlaďu Antoňe 8:0. Poslední tečku za tímto zápasem udělal Šimon Pavlíček, který prostřelil vše co mu stálo v cestě po nahrávce Honzy Zachovala 9:0.

Jan Bína (SGT): "Do zápasu jsme šli za každou cenu vyhrát a postoupit do vytouženého finále. Úvodní minuty byly v naší režii a podařilo se nám hned dvakrát skórovat. Postupem času se soupeř dostával do zápasu. Za stavu 3:0 měl soupeř hodně střel a šancí, které naštěstí pro nás neohrozily naší branku. A když nějaká ohrozila, tak tam byl výborný Ondra Zahradníček. Třetí třetina už byla opět v naší režii a zápas jsme si pohlídali až do vítězného konce. Doufám že si takovou střeleckou formu dovezeme i na finálový zápas a přerušíme mistrovskou šňůru soupeře."

Jaromír Vávrů (SHARKS): „Výsledek asi neodpovídá úplně průběhu, ale za ty neproměněné šance jsme si možná zasloužili 12ct. Soupeři přeji hodně štěstí ve finále a rozhodčímu za výborně zvládnutý a odpískaný zápas. Díky.“


LOPATY vs. VEDLE 2:4 (2:2,0:1,0:1)

Od prvního hvizdu byla na obou týmech patrná nervozita a tím pádem i opatrná hra na obou stranách. Tým okolo Fencíka zažívá nejlepší sezónu své historie, právě on táhnul své spoluhráče za finálem. První, kdo však udeřil, bylo Vedle. Po klasickém úniku proměnil svou šanci Rajdlík po přesném pasu od Vojty Hrdiny. Jestli někdo v posledních kolech našel střeleckou pohodu, tak je to Michal Stejskal z týmu Lopat. Pravidelně skóruje a bojuje pro tým. Tento zápas nebyl výjimkou, kdy se chopil míčku a proběhl celou stranu hřiště, aby pokořil i náhradního gólmana HC Vedle. 1:1. Čas ubíhal a Stejskal opět na balónku. Střela, která vymetla přesně spodní část brány. 2:1 a Lopaty stále žijí svůj finálový sen. Tou dobou byla hra vyrovnaná bez větších chyb. Koncem třetiny však přišlo srovnání. Březina – Kuřina. Druhý jmenovaný střílí a posílá svůj tým do nerozhodného stavu. 2:2 aneb začínáme od znovu.

Druhá třetina s mírnou převahou Vedle, jejich hráči využívají svých silových dispozic. Výborně hlídají Fencíka a soupeře prakticky k ničemu nepouští, a proto přichází odměna. Nejmladší z rodiny Nápravníků uteče obraně a skóruje. 3:2 pro Vedle. Mnoho šancí i na straně Lopat, vždy však chybí kousek k překonání gólmana.
 
Od třetí třetiny se dalo očekávat drama. Lopaty dychtící po přepsání historie a Vedle na pokraji vyřazení. Míček se přeléval ze strany na stranu, od mantinelu k mantinelu. Klid na hole HC Vedle přidal jeden z nejběhavějších mužů zápasu Vojtěch Březina. Muž, který je hermě podobný již několikrát zmiňovanému Vojtovi Fencíkovi měl lepší den. Jeho gól znamenal pomyslnou tečku za semifinále a postup do finále. Nutno podotknout, že Lopaty předvedli neskutečnou jízdu a minimálně dali na vědomí, že je třeba s nimi počítat na medailové pozice vyšší a vyšší, tentokráte ve finále ovšem ještě nebudou: 4:2 pro Vedle.




Finišujeme práce na novém poháru, který má tvarem
připomínat bývalý industriální věžový vodojem v Třešti.





No comments: