Thursday, January 26, 2023

ORT LIGA 21/1/23 - LEKCE Z EFEKTIVITY

Předposlední kolo základní části se odehrálo o lednové sobotě 21.1., v prvním zápase se bojovalo o Třešť mezi dvěma týmy z města pod Špičákem, Sharknado udělilo lekci z efektivity dobře rozjetým orlům v dvou posledních třetinách. Lopaty dokázali houževnatým přístupem zlomit Vedle 6:4. Vedle zatím zažívá nejhorší ligovou sezónu, ORT musí bodovat v posledním kole, Lopaty si touto výhrou zajistili postup do dalších bojů.


OREL TŘEŠŤ vs SHARKANDO 6:7 (3:1,2:2,1:4)

Vše mohlo být jasnou záležitostí, absence nejlepšího střelce a menší počet hráčů tomu nasvědčoval, hned první gól byl ovšem studenou sprchou, zahajuje Sharknado: Chromý Leoš přihrával a Chromý Lukáš zleva zatáhnul míček kousek pod horní tyč. Do hry vrací orly legionář z Jihlavy Oldřich Kalas, který překvapivou střelou z boku nachytá Císaře v žraločí bráně. Hned dva body nasbírá v tomto utkání agilní obránce orlů Tomáš Němeček, který si oblíbil útočné výlety, na jeden takový ho tentokráte vyzval Pavel Forst. 2:1. Misky vah se začínají hýbat směrem k zelenobílé, která dokáže do konce první části přidat ještě jeden gól. Dvojice křídelních útočníků Novák a Bambula si výborně rozumí a Bambula si zapisuje gól. 3:1. Halou znějí pokyny realizačních týmů jak dál.

Druhá třetina má podobný scénář na svém startu, první skóruje Sharknado a poprvé vidíme v akci Jaromíra Vávrů, který bude opět oporou, bod si opět zapisuje Chromý Leoš, tentokráte vyměnil gól za přihrávku z první třetiny. 2:3. Orlové ale opět odskakují na rozdíl dvou branek a úřaduje dvojice Bambula-Novák. Když přidává gól bez asistence nejproduktivnější obránce orlů Němeček, stav 5:2 se zdá poslední metou, která rozhodne o přelomu utkání ve prospěch orlů, to se ale nestane, Vávrů odcizí míček Niederhafnerovi, Chromý Pavel zakončuje akci a pohotovou střelou překoná Gambu v bráně orlů, je z toho kontaktní gól. 5:3, končí druhá třetina.

Gólostroj orlů zůstane vypnutý do konce třetí třetiny, nastřelují tyčky, netrefují přihrávky, ale žádný další míček směřující do brány nepustí Císař za svá záda, během této doby Sharknado naopak zefektivní a začíná proměňovat šance, za dvěma góly, které vyrovnají skóre stojí Adam Krchňavý, při vyrovnávací trefě ho nachází přihrávkou Chromý Lukáš, tím pohroma pro orly teprve začíná, dvojice z třetího gólu Chromý Pavel a Jaromír Vávrů si vyměňují pozice a opět společně bodují a žraloci jdou do vedení 5:6. Zmar na lavičce orlů přece jen zažene konečně gól, který padne z hokejky navrátilce Karla Kokejla, úderem ze vzduchu rozvlní síť, když ho skvěle vyzve Martin Nosek, srovnáno 6:6.  Emoce explodují ve chvíli, kdy padá sporný gól, který se vrací 'bůhvíodčeho' zpět do hřiště a zdá se, že není možné jej správně posoudit, rozhodčí Kuřina se rozhodne opřít se o svědectví diváků sedících na boku v úrovni brány a gól neuzná, spravedlnosti se zřejmě učiní za dost a na místo varu vše zchladí gól v posledních sekundách, nahozením nachytá Vávrů Jakub brankaře orlů na lednových švestkách. Sharknado ovládlo amatérský florbal v Třešti pro rok 23 6:7, dva body si připisuje nejstarší muž ligy, dámy a pánové muž zápasu Pavel Chromý.

Jaromír Vávrů (Sharknado): "Do utkání jsme šli bez Jindřicha Dostála v 8 lidech, nečekali jsme body, první třetina jednoznačná, druhou ovšem polevili a nám to tam napadalo, za mě cenné body, když budou hrát jako s Gardou, věřím, že by mohli v posledním utkání Velde porazit."

Tomáš Niederhafner (ORT): "Když si to malujete a počítáte s body, většinou to končívá právě takhle, musíme zpět na zem a opět začít makat, urveme poslední šanci proti Vedle, tomu pevně věřím!"


VEDLE vs LOPATY 4:6 (2:3,1:2,1:1)

Lopaty se postaví proti těžkému soupeři, který dokázal uspět třikrát po sobě ve finále. Pohybem soupeři výborně konkurují a vracejí se spořádaně do obraných pozic, první gól padne z úhlu relativně náhodně, dává jej Michal Stejskal bez asistence, Lopaty vedou 0:1, tento plejer si může směle jít pro trofej pro hráče utkání, ale nepředbíhejme, teprve se MS zahřívá, zatímco na druhé straně Petr Březina vyrovnává na 1:1, asistuje Dominik Dvořák. Březina Vojtěch následně před koncem první třetiny si musí přihrávku od Havelky znovu vybojovat u hrazení, následně se do balonku opřel a z uctivé vzdálenosti propálil brankaře Lopat, Michala Davida. 2:1. Ve středu pole pak před koncem ještě dostává míček Vojtěch Fencík, Palán svůj běh výborně načasuje a Vojtěch mu pošle přihrávku pod holemi bránících hráčů v pohybu, Palán zakončí tuto pohlednou akci z první, 2:2, srovnáno.

Neuplynou ani dvě minuty z druhé třetiny a máme tu opět stejného hbitého Fencíka z Lopat, zakončuje kličkou do bekhendu a natáhne si Kölbla. Lopaty se ujímají vedení 2:3. Vedle nešetří svoje palné zbraně a z obrany posílá jeden míček za druhým, dost jich blokují Lopaty, zbytek má brankář Lopat. Fencík pokračuje, jeho přihrávku přijímá těsně u brány Došek a zvyšuje pro Lopaty vedení nahoru pod tyč na 2:4. Velice rychle dokáže tým Vedle vyrobit kontaktní gól, 3:4, Havelka příhra, Hrdina trefuje. Kölbl tentokráte podrží v další nebezpečné akci svůj tým a dokáže vychytat agilního Fencíka Vojtěcha, stejně tak úřaduje proti Palánovi, který se také objeví před bránou, brankář Vedle tentokráte zasahuje nohou v rozkleku, pak si ovšem střelu načasuje skvěle Stejskal a perfektním golfovým úderem umístí míček do brány. 3:5, tím končí třetina druhá, Lopaty odskakují na rozdíl dvou gólů.

Opět Vojta Fencík v akci na začátku třetí třetiny a opět Vojta tentokráte Kölbl, který dokáže eliminovat další gól Lopat, velmi povedený zákrok. Vedle začíná stupňovat obrátky, obrana je ovšem zhuštěná a houževnatá, co nepokryje první ani druhá linie má brankář Michal David. Míček se dokonce prožene po čáře, když se Březina zalekne šance a zbrkle ji odehraje, hra se přelije několikrát nahoru dolů, Stejskal z Lopat je při chuti a razítkuje masku, Palán se snaží dorážet před bránou, rozhodčí rozpažuje. Na konci třetiny vybojoval Nápravník Filip z Vedle děravý míček a sám zavelí k obratu s kontaktním gólem, 4:5, tam už ovšem přichystal osud třetí gól pro muže utkání, dámy a pánové: Michal Stejskal na 4:6 kompletuje hattrick. 

K zápasu se vyjadřuje brankář týmu, Vojtěch Kölbl (VEDLE), který byl zvolen nejlepším brankařem hned několika předchozích ročníků: "Celý zápas byl vyrovnaný, soupeř byl ale schopen proměnit šance, to se nám vůbec nedařilo, proto také právem vyhrál."


TABULKA LIGY - ZÁPASY, STŘELCI, TRESTY







No comments: